270
Οι δράστες άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές | REUTERS/Francisco Espinola

Λεία $40 εκατ. σε επιδρομή βραζιλιάνων κακοποιών στην Παραγουάη

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 13:08
Οι δράστες άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές
|REUTERS/Francisco Espinola

Λεία $40 εκατ. σε επιδρομή βραζιλιάνων κακοποιών στην Παραγουάη

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 13:08

Εξοπλισμένοι για μια μικρή μάχη -την οποία και έδωσαν- ήταν οι περίπου 30 ένοπλοι που ανατίναξαν αργά το βράδυ της Κυριακής το θησαυροφυλάκιο της εταιρείας Prosegur στην συνοριακή πόλη της Παραγουάης Σιουδάδ ντελ Εστε.

Δεκάδες άνδρες, που πιθανόν πέρασαν από τη Βραζιλία μέσα σε δύο φορτηγά, κατάφεραν να κλέψουν ένα ποσό γύρω στα 40 εκατ. δολάρια.

Μαζί τους, όπως γράφει ο Telegraph, είχαν χειροβομβίδες, αυτόματα και εκρηκτικά που τους επέτρεψαν να φέρουν σε πέρας την παράτολμη επιχείρηση.

Οι δράστες έβαλαν μάλιστα φωτιά σε οχήματα στην περιοχή την ώρα που οι περίοικοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς να γνωρίζουν αν θα έβγαιναν ζωντανοί από τη δοκιμασία. Η αστυνομία το μόνο που θα μπορούσε ρεαλιστικά να τους συμβουλεύσει ήταν απλά να καλυφθούν και να περιμένουν.

Η εταιρεία φύλαξης Prosegur επιβεβαίωσε ότι οι δράστες πολιόρκησαν το θησαυροφυλάκιο έχοντας στη διάθεσή τους «πολεμικό εξοπλισμό».

Απολογισμός της επίθεσης είναι ένας αστυνομικός νεκρός και ένας τραυματίας ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Οι αρχές της Παραγουάης εκτιμούν και αυτές ότι οι δράστες ήταν από την Βραζιλία, οι κάτοικοι εξάλλου άκουσαν τους δράστες να μιλούν πορτογαλικά.

Ως τώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις, κατασχέθηκε πάντως μέρος του εξοπλισμού.

Η πόλη Σιουδάδ ντελ Εστε, όπως σημειώνει ο Telegraph, βρίσκεται στο τριπλό σύνορο Αργεντινής, Παραγουάης και Βραζιλίας και έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα κακή φήμη για τα περιστατικά βίας τα οποία συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη από τη Βολιβία μεταφέρεται μέσω του ποταμού Παρανά για να περάσει από την Σιουδάδ προς τις μεγαλουπόλεις της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Αν και η πόλη βρίσκεται κοντά τους καταρράκτες Ιγουασού, οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να μένουν στην πλευρά των άλλων δύο χωρών που είναι αρκετά πιο ασφαλείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...