Το καρναβάλι άρχισε με παρέλαση | REUTERS
Επικαιρότητα

Αρχισε το καρναβάλι στο Ρίο

Η πόλη περιμένει ένα εκατομμύριο επισκέπτες και έσοδα που θα υπερβούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια
Protagon Team

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες το Ρίο ντε Τζανέιρο για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου καρναβαλιού στον κόσμο.

Η πόλη αναμένει έσοδα που θα υπερβούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και ελπίζει ότι τα προβλήματα στην ασφάλεια δεν θα οδηγήσουν σε εκρηκτική αύξηση των περιστατικών εγκληματικότητας. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί ήταν σε απεργία, κάτι που έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την έναρξη του καρναβαλιού.

Η περίοδος του καρναβαλιού προκαλεί μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, όχι μόνο με επιθέσεις και ληστείες εις βάρος των τουριστών, αλλά και με λεηλασίες καταστημάτων από ντόπιους που κατεβαίνουν από τις φαβέλες στο κέντρο της πόλης.

Αυτή τη φορά το Ρίο υποδέχεται τους τουρίστες με καινούργιες υποδομές λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του προηγούμενου καλοκαιριού. Η διοργάνωση δεν έλυσε, φυσικά, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της πόλης, αντιθέτως τα επιδείνωσε. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια, μάλλον εντείνουν την ανάγκη για διασκέδαση στο καρναβάλι…