325
Σταύρος Θεοδωράκης - Σπύρος Λυκούδης τις ημέρες που όλα ήταν χαρούμενα... | Nick Paleologos / SOOC

Λυκούδης στο πλευρό Μάρκου για τη διαμάχη με Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2016, 17:50
Σταύρος Θεοδωράκης - Σπύρος Λυκούδης τις ημέρες που όλα ήταν χαρούμενα...
|Nick Paleologos / SOOC

Λυκούδης στο πλευρό Μάρκου για τη διαμάχη με Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2016, 17:50

Δεν ησυχάζει όπως φαίνεται η οδός Σεβαστουπόλεως. Το Ποτάμι που βρίσκεται σε μία ελαφρά… περιδίνηση εξ αφορμής της αποχώρησης – ανεξαρτητοποίησης της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης, και των σκληρών ανακοινώσεων που αντάλλαξε με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, είδε σήμερα Τρίτη τον Σπύρο Λυκούδη, βουλευτή Α’ Αθήνας, να στέλνει τα βέλη της κριτικής του.

Ο κ. Λυκούδης, ένθερμος υποστηρικτής -μαζί με τους Μεταρρυθμιστές- του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς (όπως και η κυρία Μάρκου), και συστηματικά διαφωνών το τελευταίο διάστημα με τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, επέκρινε την ανακοίνωση του Ποταμιού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Τόνισε ότι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού δεν τον αιφνιδίασε, ενώ πρακτικά συμφώνησε με το σκεπτικό της, υπογραμμίζοντας ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε, και με δική του ευθύνη, να πρωτοστατήσει «στην μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού χώρου» και ότι «το κόμμα, λόγω της διάχυτης ασάφειας και του ελλείμματος στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, ευνοεί τέτοιες φυγόκεντρες τάσεις».

Τοποθετούμενος το πρωί στην ΕΡΤ, σημείωσε πως η κριτική στην ανεξαρτητοποίηση Μάρκου θα έπρεπε να είναι πολιτικού χαρακτήρα: «Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου “ξέρουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου”. Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Αργότερα στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και πάλι στα εσωκομματικά του Ποταμιού σημειώνοντας πως το κόμμα πρέπει να αποσαφηνίσει τι είναι και τι θέλει. «Ολες οι επιλογές είναι θεμιτές, καμιά επιχειρηματολογία δεν είναι ύποπτη ούτε ένοχη, αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.
Οσον αφορά στο τι θα πράξει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι θα κινηθεί με βάση τη συνείδησή του και τη συνεννόηση με τους «Μεταρρυθμιστές».
«Θα κινηθώ με βάση την δική μου ιστορία και διαδρομή, άλλωστε δεν είναι όλα προδιαγραμμένα για τον καθένα. Υπάρχει και το σπίτι μας, αν δεν εμφανιστούν οι αναγκαίες πολιτικές επιλογές» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...