195
Το διάσημο ζευγάρι, γνωστό και για το φιλανθρωπικό έργο του | REUTERS/Mario Anzuoni

100.000 δολάρια από τους Κλούνεϊ για τα παιδιά-μετανάστες που χωρίζουν από τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 21:29
Το διάσημο ζευγάρι, γνωστό και για το φιλανθρωπικό έργο του
|REUTERS/Mario Anzuoni

100.000 δολάρια από τους Κλούνεϊ για τα παιδιά-μετανάστες που χωρίζουν από τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 21:29

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε μια οργάνωση για την προάσπιση των παιδιών μεταναστών.

Όλα αυτά, την ίδια ώρα που αυξάνεται η κατακραυγή προς την πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους.

Η οργάνωση Young Center for Immigrant Children’s Rights ανέφερε την Τρίτη, σε ένα δελτίο Τύπου, ότι δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» ύψους 100.000 δολαρίων από το ζεύγος Κλούνεϊ και το ίδρυμά τους “Foundation for Justice”.

«Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε “ναι”, θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα» τονίζει το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ.

Τελικά, όπως όλα έδειχναν, ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ενέδωσε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν, καθώς πείστηκε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την εφαρμογή της μεταναστευτικής του πολιτικής, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον διαχωρισμό των μεταναστών από τα παιδιά τους.

Η υπογραφή του σχετικού διατάγματος αναμενόταν την Τετάρτη προτού αναχωρήσει ο Τραμπ για τη Μινεσότα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...