470
Αριστερά ο Γιώργος Δρακάκης και δίπλα του ο Γιάννης Δάρρας | ert.gr

Στην ΕΡΤ ξεκατινιάζονται στον αέρα

Αριστερά ο Γιώργος Δρακάκης και δίπλα του ο Γιάννης Δάρρας
|ert.gr

Στην ΕΡΤ ξεκατινιάζονται στον αέρα

Εχω μια ιδέα. Ο ΕΟΤ μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ αποτελεσματικότητας, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους τουρίστες, με μία μόνο απλή κίνηση, με μία προσθήκη στην στρατηγική του. Δωρεάν επισκέψεις στην ΕΡΤ. Στα studio της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν είναι μικρό το δέλεαρ· ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Η κλισέ έκφραση «ζωντανή εκπομπή είμαστε, συμβαίνουν αυτά» έχει κυριολεκτική σημασία. Τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Από το κόψιμο εκπομπών (θυμηθείτε παλαιότερα την περίπτωση Αρβανίτη-Κατσίμη), από το κλείσιμο της ίδιας της ΕΡΤ σε απευθείας μετάδοση, μέχρι το δημόσιο ξεκατίνιασμα ή χαβαλέ -εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Σαν αυτό που έγινε το πρωί της Παρασκευής, 3 Ιουνίου.

Η εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» μεταδίδεται από τις 07:00 μέχρι τις 10:00. Με βάση την περιγραφή της στο site της ΕΡΤ πρόκειται για καθημερινή, ενημερωτική εκπομπή, η οποία «βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων». «Οσα συμβαίνουν, την ώρα που συμβαίνουν. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και αναλύσεις». Κάνει και κάτι άλλο η συγκεκριμένη εκπομπή. Βγάζει τα ψυχολογικά των παρουσιαστών της στη φόρα.

Θα το καταλάβετε όταν παρακάτω δείτε το video.

Από την στιγμή που πληρώνουμε την ΕΡΤ για να μας προσφέρει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης οφείλουμε να παραλαμβάνουμε την πληροφόρηση ως προϊόν. Εάν θέλαμε φτηνό κουτσομπολιό και προσωπικές επιθέσεις θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε αλλού

Ο Γιώργος Δαράκης και Γιάννης Δάρας επί σχεδόν τρία λεπτά χλεύαζαν τον Λάμπη Ταγματάρχη ή έκαναν πλάκα σε συνεννόηση μαζί του -καμία από τις δύο εκδοχές δεν τιμά τους ίδιους και τον επικεφαλής της ΕΡΤ. Δύο δημοσιογράφοι του καναλιού, δηλαδή, αναφέρθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού, όχι πετώντας σπόντες και αφήνοντας αιχμές, αλλά μιλώντας απαξιωτικά και με τρόπο που δύσκολα θα συναντήσεις ακόμη και σε εκπομπή μεταμεσονύκτιας ζώνης σε αθλητικό ραδιόφωνο. Ο Μπάμπης από τα Κάτω Πατήσια που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό δεν θα μιλούσε τόσο απαξιωτικά για τον Διαμαντίδη, για παράδειγμα. Και χιούμορ να είναι, δεν το λες επιτυχημένο.

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία τι ήταν αυτό το οποίο ανάγκασε τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής να πέσουν τόσο χαμηλά. Δεν αφορά κανέναν πλην αυτών και σίγουρα δεν αφορά εμένα που γράφω και εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο. Από την στιγμή που πληρώνουμε την ΕΡΤ για να μας προσφέρει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης οφείλουμε να παραλαμβάνουμε την πληροφόρηση ως προϊόν. Εάν θέλαμε φτηνό κουτσομπολιό και πλάκες θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε αλλού.

Δεν χωρούν πολλές αναλύσεις για το video που θα δείτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το ντύσουμε μουσικά, να βάλουμε καμιά παραλία να παίζει σε σφήνα στο video και να το στείλουμε σε ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Γι αυτό σας λέω. Εκεί στον ΕΟΤ σκεφτείτε το.

Υ.Γ. Το καλύτερο είναι η περιγραφή του ίδιου του video στο επίσημο κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube. «Διευθυντής αμφισβητεί την εκπομπή του Διευθύνοντα! Στην “αναφορά” βγάζει την Παρασκευή ο Ταγματάρχης Δάρρα και Δαράκη. Eνταση στις σχέσεις τους. Τι θα απαντήσει αύριο στην “Πρωινή Ζωνή;”»

ερτ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News