538
Η αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι προμοτάρει με πάθος τη Χίλαρι Κλίντον | @katyperry

Γιατί οι σταρ μας ζαλίζουν τόσο πολύ με τη Χίλαρι;

Η αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι προμοτάρει με πάθος τη Χίλαρι Κλίντον
|@katyperry

Γιατί οι σταρ μας ζαλίζουν τόσο πολύ με τη Χίλαρι;

Με το που έσκασε το νέο ότι η Χίλαρι θα είναι επισήμως η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, πιο συγκεκριμένα, με το που ανάρτησε η ίδια στο Instagram το μήνυμα «Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος» χθες, Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα Ελλάδας 5:49 π.μ., τα social media πήραν φωτιά!

Μηνύματα ενθουσιασμού από διάσημες γυναίκες κάθε ηλικίας και νοοτροπίας, επιβραβεύουν τη νέα υποψήφια για τη νίκη της και σκορπίζουν ελπίδες ότι τώρα που επιτέλους μια γυναίκα μπορεί να είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ, όλα μπορούν να πάνε καλύτερα.

Και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον φυσικά φορτίζει αυτό το κλίμα, με αναρτήσεις του τύπου «Μην επιτρέπετε σε κανέναν να πει ότι δεν γίνονται σπουδαία πράγματα στην Αμερική. Η δικαιοσύνη και η ισότητα μπορούν να κερδίσουν» και άλλα πιο συγκινησιακά, όπως «Πόσο μου λείπει η μητέρα μου αυτή τη μεγάλη στιγμή».

HIL-Untitled

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια είχε σίγουρα ένα ατού: ήταν η πρώτη γυναίκα υποψήφια, απέναντι σε έναν αρκετά αριστερίζοντα αντίπαλο για τον κόμμα των Δημοκρατικών. Ολοι οι γνωστοί μου που ζουν στις ΗΠΑ έλεγαν ότι ο Μπέρνι Σάντερς με τις δηλώσεις του φαίνεται σχεδόν σοσιαλιστής στον μέσο Αμερικανό. «Αποκλείεται να βγει, αν και ο κόσμος, δεν εμπιστεύεται ούτε τη Χίλαρι. Αλλά η Χίλαρι είναι γυναίκα» ήταν η φράση που άκουγα συχνότερα από τότε που ξεκίνησε η κούρσα για το χρίσμα.

Η Χίλαρι όμως είχε και το λαϊκίστικο ατού ότι χειρίστηκε υπερήφανα και με αξιοπρέπεια τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τη συντριβή του συζύγου της πριν από περίπου μια εικοσαετία και ότι δεν διέλυσε την οικογένειά της. Ολα αυτά έχουν σημασία όταν κυνηγάς ψηφοφόρους. Τότε αναρωτιόμουν γιατί δεν χωρίζει μετά από τέτοια δημόσια ξεφτίλα και η απάντηση που έπαιρνα από όποιον ασχολούνταν έστω και λίγο με τα πολιτικά ήταν «θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ».

ΜΟΜ-Untitled

Βέβαια, σ΄αυτή την πρώτη κούρσα η Χίλαρι είχε απέναντί της τον αγαπημένο των media Ντόναλντ Τραμπ, που τελικά από εκεί που προκαλούσε το γέλιο, υπάρχουν πιθανότητες να προκαλέσει πολύ κλάμα ανά τον πλανήτη. Εκείνος είχε με το μέρος του τα media. Εκείνη τι θα μπορούσε να έχει; Το Χόλιγουντ! Για τον Τραμπ θα δούλευαν τα media για τη Χίλαρι θα δούλευαν οι σταρ.

Το Χόλιγουντ δείχνει παραδοσιακά μια προτίμηση προς το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ και επίσης δείχνει προτίμηση σε ό,τι σπάει το κατεστημένο. Πριν από την «πρώτη γυναίκα υποψήφια» ήταν «ο πρώτος μαύρος υποψήφιος». Θυμάστε πόσο πολύ ήλπιζαν όλοι ότι ο κόσμος θα αλλάξει με τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ;

Δεν άλλαξε τελικά τόσο πολύ ο κόσμος, δεν άλλαξε τελικά τόσο πολύ ούτε η Αμερική – μέχρι και ρατσιστική εξακολουθεί να είναι, αν κρίνουμε από τις ειδήσεις που ακούμε κάθε μέρα για το πώς ένας λευκός αστυνομικός ξυλοκόπησε έναν μαύρο οδηγό αυτοκινήτου στη μέση του δρόμου κτλ.

hil-2-Untitled

Μακάρι να αλλάξει κάτι στον κόσμο αν βγει Πρόεδρος τελικά η Χίλαρι Κλίντον – προσωπικά δεν το πολυπιστεύω ούτε εγώ κι ας είμαι γυναίκα. Με τον Ομπάμα το πίστευα περισσότερο. Το Χόλιγουντ πάντως το πιστεύει, και μάλλον μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου θα μας ζαλίσει με τα ποστ υπέρ της «Πρώτης Γυναίκας Προέδρου».

Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...