388
Πανηγυρισμοί για το Κύπελλο. ΠΑΟΚ είσαι –στρατός κανενός δεν είσαι! | Achilleas Chiras / SOOC

H αμηχανία του Παοκτσή

Πανηγυρισμοί για το Κύπελλο. ΠΑΟΚ είσαι –στρατός κανενός δεν είσαι!
|Achilleas Chiras / SOOC

H αμηχανία του Παοκτσή

ΠΑΟΚ είσαι, γιατί πάντα ήσουν με τους Ινδιάνους, όχι με τους καμπόηδες. Είσαι μ’ αυτούς, δηλαδή, που διεκδικούν μ’ όποιο τίμημα ό,τι αξίζουν κι ας τους το στερούν εντέλει με άνομα μέσα – πίσωωωωωω ρε Τζον Γουαίην κάθε χρώματος.

ΠΑΟΚ είσαι γιατί ξέρεις ότι είσαι απ’ αλλού κι άλλος, γιατί ξέρεις πως η Τούμπα χτίστηκε βράδι απ’ τα χέρια ΠΑΟΚτσήδων μετά το οχτάωρο στην οικοδομή, γιατί βαραίνει μέσα σου το «μπιζίμ ΠΑΟΚ» (μετάφραση εκ της τουρκικής: ο δικός μου ΠΑΟΚ) των παλιών.

ΠΑΟΚ είσαι γιατί ξέρεις απ’ την «πουθενά-αλλού-ίδια» βουή των τσιμέντων της κερκίδας, από χιλιόμετρα κι εκδρομή της δεκαετίας του ’80 στο λεκανοπέδιο, από γιορτή με σαρκασμό ευφάνταστο και βιτριολικό χιούμορ ολόκληρης εξέδρας. Τούμπα Λίμπρε. Κι ας υπήρχαν πάντα τα παιδιά της φασαρίας, που, επειδή δεν τους αγάπησαν, όσο θα έπρεπε, τα έχεις πληρώσει τόσο.

Η ζωή βέβαια πάντα τραβά την ανηφόρα κι εσύ, ο ρομαντικός, που θα ‘θελες να βλέπεις την αέναη ανάδειξη των δικών σου ταλαντούχων με το βάρος του «ΠΑΟΚ είσαι», βαφτίσια κάνεις και λες τεμέτερον και Πόντιος από την Τραπεζούντα είναι ο Μπισεσβαρίδης και Κωνσταντινουπολίτης απ’ την Τσατάλτζα ο Αλέκος ο Πριγιοβίτσογλου: η παγκοσμιοποίηση στη Θύρα 4.

Το ποδόσφαιρο, λένε οι Αγγλοι, είναι το πιο σοβαρό από τα μη σοβαρά πράγματα και ας μην είμαστε ασόβαροι και υποκριτές επικεντρώνοντας σε οφ σάιντ γκολ, που έδωσε Κύπελλο –δεν είναι δα και η πρώτη φορά κι οι μοιρολογίστρες κάθε άλλο παρά αθώες μοιάζουν. Η υποψία της πιάτσας πως εμφανίσθηκε ο Ιβάν Γουαίηνωφ είναι που βαραίνει τριγύρω κι εσύ, που ΠΑΟΚ είσαι και μια ζωή με τους Ινδιάνους ταυτιζόσουν, ξύνεσαι. Ναι, ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα, αλλάζει επίπεδο και χρωστά στον έλληνα επιχειρηματία της διασποράς Ιβάν Σαββίδη την υγεία και τη δυνατότητα να ονειρεύεται –βλέπεις κατά Παπαναστασίου μεριά και λες άγιο είχαμε.

Ομως η όποια εξουσιομανία, η όποια διαπλοκή και η σύμφυτη τους διαφθορά είναι έννοιες ασύμβατες με το αίσθημα του «ΠΑΟΚ είσαι» κι όποιος έκανε ως τώρα την προσπάθεια να τα συνδέσει, δεν ευδοκίμησε. Ο Ντεταρίδης ίσως και να εμφανιστεί, όσο θα χοντραίνει το παιχνίδι εκτός γηπέδου, καθώς οι πολιτικοί θα παθαίνουν λόξυγκα, αλλά δεν είσαι ΠΑΟΚ για τη λεζάντα, για παιχνίδια εξουσίας ή για τίτλους.

ΠΑΟΚ είσαι γιατί από μικρός ψυλλιαζόσουν και καταλάβαινες πόσο μούφα και μάταια είναι τα σικέ εξάσφαιρα του καμπόη και δε γίνεται να ξαπλώνουν έτσι εύκολα τόσο κόσμο, μια φυλή ολόκληρη.

ΠΑΟΚ είσαι – στρατός κανενός δεν είσαι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...