850
Η Αβα Γαλανοπούλου πέρασε από την προδοσία στη δικαίωση | CreativeProtagon

Γιατί συγκινεί τόσο η δικαίωση της Αβας Γαλανοπούλου;

Η Αβα Γαλανοπούλου πέρασε από την προδοσία στη δικαίωση
|CreativeProtagon

Γιατί συγκινεί τόσο η δικαίωση της Αβας Γαλανοπούλου;

Μέχρι πρότινος, όταν άκουγες το όνομα «Αβα Γαλανοπούλου», σού ερχόταν στο μυαλό μια τσαούσα κοκκινομάλλα, που κάνει τους άντρες ό,τι θέλει και πάντα περνάει το δικό της. Αρκεί να βάλει μια φωνή με τη χαρακτηριστική της χροιά και όλοι θα σταθούν προσοχή. Για άλλη μια φορά, είχαμε μπερδέψει τον ρόλο με τον άνθρωπο. Γιατί πολύ απλά, όσο σιδηρά κυρία κι αν είναι στους τηλεοπτικούς ρόλους της, τόσο ευαίσθητη κι ευάλωτη φαίνεται πως είναι -ή, τουλάχιστον, ήταν ώσπου να της συμβούν όλα αυτά-, στην προσωπική της ζωή.

Η εικόνα που αντικρίσαμε στις οθόνες μας πριν από λίγο καιρό, όταν ξεκινούσε τη δικαστική της μάχη με τον πρώην σύντροφό της, απείχε έτη φωτός από την Αβα η οποία στους «Δύο ξένους» χαστούκιζε τον Φώτη, το αγόρι της, όποτε εκείνος τολμούσε να (αντι)μιλήσει. Ή από την Αβα που στο «Πενήντα-πενήντα» έδιωχνε από το σπίτι τον άντρα της, τον Νικηφόρο, κάθε φορά που (της) έκανε κάποια από τις κλασικές βλακείες του.

Φανερά αδυνατισμένη -η στενοχώρια της είχε κάνει κόμπο το στομάχι όπως έλεγε κάθε φορά που την ρωτούσαν επίμονα και αδιάκριτα για τα κιλά της-, η δημοφιλής ηθοποιός είπε μια φράση που τα λέει όλα: «Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Θεία Δίκη». Με δάκρυα που δεν σταμάτησαν να τρέχουν πίσω από τα ευμεγέθη γυαλιά ηλίου, μοιράστηκε για πρώτη φορά λεπτομερώς με το πανελλήνιο, που την είχε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους, την τραγική της ιστορία.

Είχε και στο παρελθόν μιλήσει γι’ αυτό, λέγοντας για παράδειγμα ότι βίωσε «προδοσία σε όλα τα επίπεδα». Το χρονικό της προδοσίας έχει κάπως έτσι: πριν από επτά χρόνια, την πλησίασε ένας άνδρας που πήγαινε και ξαναπήγαινε να τη δει στο θέατρο. Εκείνη τότε ήταν πρώτο όνομα και στην τηλεόραση, έβγαινε από το ένα σίριαλ και έμπαινε στο άλλο. Σύντομα αναπτύχθηκε μεταξύ τους ερωτική σχέση, που φαινόταν «σοβαρή», από εκείνες που κάνουν μια γυναίκα να πει «βρήκα τον άνθρωπό μου».

Της είχε συστηθεί ως λογιστής και αφού εξακρίβωσε ότι η Αβα Γαλανοπούλου είχε στην τράπεζα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.240.000 ευρώ -τις «οικονομίες μια ολόκληρης ζωής» όπως λέει η ίδια-, κατάφερε να την πείσει να τον ορίσει διαχειριστή των χρημάτων της, δίνοντάς της κάποια χρήματα για να περνά τον μήνα. Με παρόμοιο δόλιο τρόπο, της είπε ότι εκείνος, καλό θα ήταν να ανοίξει για λογαριασμό της και μια εταιρεία ώστε να διακινούνται καλύτερα τα χρήματά της. Η ηθοποιός, φαίνεται ότι συμφώνησε σε όλα και η συνέχεια είναι γνωστή και οικεία σε πολλές προδομένες γυναίκες εκεί έξω.

50-50
Η Αβα Γαλανοπούλου ανάμεσα στις συμπρωταγωνίστριες της στη σειρά «50-50»

Με το που καπηλεύτηκε τα χρήματά της, ο υποτιθέμενος άντρας της ζωής της, άρχισε να εξαφανίζεται, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Κι επειδή, από κάτι τέτοιες ιστορίες συνήθως ξυπνάμε όταν μας συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, ήρθε και για εκείνη η ώρα της αφύπνισης. Κάποια στιγμή, έπαθε περιτονίτιδα και λίγο έλειψε να πεθάνει.

Οταν ξεπέρασε τον κίνδυνο, αποφάσισε να κάνει την διαθήκη της, ώστε να αποκαταστήσει αγαπημένα της συγγενικά πρόσωπα και ζήτησε από τον σύντροφό της να της επιστρέψει τα χρήματα. Εκείνος της είπε ότι δεν τα είχε. Και κάπου εκεί, η Αβα Γαλανοπούλου βίωσε το τέλος της αθωότητας.

Είναι ανώφελο και υποκριτικό να την κοιτάξουμε αφ’ υψηλού και να σκεφτούμε «τα ‘θελε και τα ‘παθε» ή «ας πρόσεχε…». Για τον απλούστατο λόγο, ότι συμβολίζει κάτι αφοπλιστικά διαχρονικό: τη γυναίκα που όταν ερωτεύεται, τα δίνει όλα με κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Ευτυχώς για την ίδια, η ελληνική Δικαιοσύνη εμφανίστηκε αγκαζέ με την Θεία Δίκη και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: ο πρώην σύντροφός της καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης και σε άμεση καταβολή του ποσού των 250.000 ευρώ στην ηθοποιό.

Ο δικηγόρος της, Δημοσθένης Πέππας, έκανε μια πολύ ουσιαστική δήλωση: «Θα τα πάρουμε τα χρήματα και άμεσα. Δεν θέλαμε καμία εκδίκηση. Θέλαμε η ενοχή να πείσει αυτόν τον άνθρωπο ότι πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα, ή έστω κάποια χρήματα αν δεν τα έχει όλα. Να φροντίσει και την σύντροφο που είχε, να την τιμήσει και ουσιαστικά να τιμήσει τον εαυτό του».

Η προδοσία λοιπόν, στην καρδιά μιας γυναίκας που αγάπησε και εμπιστεύτηκε άνευ όρων, κοστολογείται πιο ακριβά από 1.240.000 ευρώ. Τα χρήματα κάποια στιγμή, ίσως και να τα ξανακερδίσεις. Εκείνο όμως που έχεις χάσει για πάντα, είναι η εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους κι εκείνη η παρόρμηση που σε κάνει να ερωτεύεσαι και να αφήνεσαι σαν έφηβη.

Είναι συγκινητικά αυτά τα δύο πρόσωπα της Αβας Γαλανοπούλου. Και εκείνο το ταλαιπωρημένο την πρώτη ημέρα της δίκης, όταν ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της ήταν ότι θα αντίκρυζε ξανά τον άνθρωπο που σκότωσε μέσα της την πίστη. Πώς αλήθεια μπορείς να κοιτάξεις με ψυχραιμία έναν τέτοιο «δολοφόνο»;

Και ακόμη πιο συγκινητικό, το πρόσωπό της την τελευταία ημέρα, όταν πια, νιώθοντας δικαιωμένη, μπορούσε να χαμογελάσει ξανά.

Σε μια κοινωνία όπου η γυναίκα τιμωρείται με διάφορους τρόπους έτσι και τολμά να βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα (της), ο έρωτας βάσει εκκαθαριστικού είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Μακάρι η ελληνική Δικαιοσύνη και η Θεία Δίκη να είναι τόσο ακριβοδίκαιες και σε περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα της Αβας Γαλανοπούλου.

Και μακάρι η Αβα Γαλανοπούλου να καταφέρει να περάσει και στην πραγματική της ζωή λίγο από τον πηγαίο τσαμπουκά που έχει στους ρόλους της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...