399
Η Εύα Καϊλή σε φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Πρώτα εξαϋλώνονται τα ποσοστά και μετά βγαίνει το χούι

Αποστόλης Ψαρρής 23 Δεκεμβρίου 2022, 12:31
Η Εύα Καϊλή σε φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

Πρώτα εξαϋλώνονται τα ποσοστά και μετά βγαίνει το χούι

Αποστόλης Ψαρρής 23 Δεκεμβρίου 2022, 12:31

Η περίπτωση της ευρωβουλευτού που συνελήφθη τις προάλλες ως προαγωγός των ειδικών συμφερόντων του Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ναι, ναι, το διατυπώνω κομψά) ξύπνησε, ως φαίνεται, τους εφιάλτες στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Και εκεί που θα έλεγε κανείς ότι η ενασχόληση πολλών μελών αυτού του κινήματος με υποθέσεις τέτοιου ενδιαφέροντος (βλ. τις κατά καιρούς ρεμούλες) έκανε το ΠΑΣΟΚ πιο ώριμο και συν τω χρόνω πιο συνειδητοποιημένο, ώστε να δύναται να αναγνωρίσει κάποια πράγματα, ήλθε η εξής απάντηση: Η ευρωβουλευτής ήταν και δεν ήταν συντρόφισσα, ήταν και δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, εν ολίγοις ήταν εντός-εκτός επί τα αυτά. Και μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την ευρωβουλευτή του «Δούρειο ίππο» της ΝΔ. Σκεφτείτε τώρα να άκουγε τη συνέντευξη ένας νέος άνθρωπος, που πιθανόν λόγω του επιπέδου της δημόσιας εκπαίδευσης να μην ήξερε τί είναι ο Δούρειος ίππος!

Λοιπόν πολύ φοβάμαι ότι εκεί στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους. Εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα, όταν άκουσα την πασοκική επιχειρηματολογία (δε θα περιγράψω στο σημείο αυτό τί ένιωσα, όταν άκουσα για «προοδευτική διακυβέρνηση» και ο νους μου έτρεξε σε ανάλογες εκφράσεις τέως πρωθυπουργού). Και μάλιστα ένιωσα και απογοήτευση. Θα περίμενα ότι ένα πολιτικό κόμμα που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μακριά από λαϊκισμούς και διχασμούς θα είχε το σθένος να αντιμετωπίσει την ιστορία αυτή, χωρίς να θυμίζει σε όλους ότι δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμη και δεν έχει ξεπεράσει το αμαρτωλό του παρελθόν. Καλώς ή κακώς (δεν έχω ακόμη αποφασίσει) το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική εν δυνάμει αξιόπιστη αντιπολίτευση και ο μοναδικός μοχλός πίεσης της Κυβέρνησης. Αν θέλουμε αξιόπιστη και λειτουργική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσουμε για αξιόπιστη αντιπολίτευση, αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ. Επομένως καλά θα κάνουν εκεί στο Πανελλήνιον Σοσιαλιστικόν κίνημα να πάρουν το θέμα αλλιώς και να ανακρούσουν πρύμναν.

Υπάρχει φυσικά η περίπτωση ο επικεφαλής του κινήματος να έχει αποφασίσει να συρρικνώσει έτι περεταίρω τα ποσοστά του κόμματος, ώστε αφενός να εξασφαλίσει επ‘ αόριστον τη παραμονή της ΝΔ στη κυβέρνηση και αφετέρου να ενισχύσει κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση. Μάλλον ο επικεφαλής του κινήματος θα πρέπει να είναι πιο θαρραλέος (πάλι κομψά το γράφω). Θα πρέπει να έχει κανείς στο νου του το εξής: μόνο θαρραλέες και ξεκάθαρες θέσεις μπορούν να φέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Μικροπολιτικά παιχνίδια και ευθυνόφοβες θέσεις δεν χωρούν σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα. Ας αφήσει αυτά τα παιχνίδια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άλλους που λόγω εμπειρίας και ελλιπούς παιδείας τα καταφέρνουν καλύτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News