203
Εργαζόμενοι σε κινηματογραφικές παραγωγές διαμαρτύρονται για τις ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας στα γυρίσματα, μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς | REUTERS/Kevin Mohatt/

Ο Μπάλντουιν «έκανε πρόβα» όταν πυροβόλησε τη Χάτσινς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 17:26
Εργαζόμενοι σε κινηματογραφικές παραγωγές διαμαρτύρονται για τις ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας στα γυρίσματα, μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
|REUTERS/Kevin Mohatt/

Ο Μπάλντουιν «έκανε πρόβα» όταν πυροβόλησε τη Χάτσινς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 17:26

Ο Αλεκ Μπάλντουιν έκανε πρόβα για τη σκηνή στην οποία τραβά το όπλο του και για αυτό στόχευε με αυτό προς την κατεύθυνση της κάμερας, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, που επικαλούνται σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ, ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από τη σφαίρα, στεκόταν πίσω από το θύμα.

Ο Σόουζα δήλωσε πως άκουσε κάτι που έμοιαζε με τον «ήχο ενός μαστιγίου και ένα δυνατό “μπαμ”», σύμφωνα με την έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας που περιήλθε στην κατοχή του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Ο Αλεκ Μπάλντουιν καθόταν σε ένα παγκάκι, μέσα σε ένα σκηνικό εκκλησίας, και εξασκείτο στο να τραβήξει όπλο», σύμφωνα με το έγγραφο. Ο σκηνοθέτης τον κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς.

Μετά τον πυροβολισμό, η κινηματογραφίστρια «έπιασε την κοιλιά της», περιέγραψε ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας πως «άρχισε να παραπατάει» και «τη βοήθησαν να ξαπλώσει στο πάτωμα».

Ο εικονολήπτης Ρέιντ Ράσελ είπε ότι το σκηνικό δεν βιντεοσκοπoύνταν, διότι το συνεργείο προετοιμαζόταν για το γύρισμα.

Το συνεργείο της ταινίας «Rust» είχε επιστρέψει από ένα διάλειμμα για γεύμα και ο Σόουζα δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος» αν το όπλο είχε περάσει από έναν νέο έλεγχο ασφαλείας.

Μυστήριο όμως παραμένει το πώς το όπλο είχε αληθινές σφαίρες, αντί για άσφαιρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...