510
| Facebook/@stefaniaofficiall/CreativeProtagon

Τα αβαντάζ της Στεφανίας Λυμπερακάκη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 4 Φεβρουαρίου 2020, 09:57

Τα αβαντάζ της Στεφανίας Λυμπερακάκη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 4 Φεβρουαρίου 2020, 09:57

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό, από σήμερα όμως δεν είναι πια φήμες. Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα είναι η εκπρόσωπός μας στη φετινή Eurovision.

«…Η ποια;», θα αναρωτηθείς το πιθανότερο, εκτός αν είσαι 20 χρόνων, αλλά αν είσαι 20, μάλλον δεν διαβάζεις αυτό το άρθρο. Υποθέτω όμως ότι η γενιά των εικοσάρηδων μπορεί να ξέρει καλύτερα τη δεκαοχτάχρονη πιτσιρίκα που θα σηκώσει την ελληνική σημαία, και ελπίζουμε και την πρωτιά, στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας σε λίγο καιρό.

Για να είμαι ειλικρινής, πολύ μ’ αρέσει που δεν την ξέρουμε. Γενικά, μ’ αρέσει που τελευταία επιλέγονται πρόσωπα της μουσικής σκηνής, τα οποία δεν είναι αυτό που λέμε «σταρούμπες», αλλά πρόσωπα πιο φρέσκα, πιο παρθένα, και όχι τόσο πολυφορεμένα. Και η Κατερίνα Ντούσκα, πέρσι, ήταν ένα τέτοιο πρόσωπο, με πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική υπόσταση. Δεν κέρδισε βέβαια καλή θέση στην κατάταξη, αλλά νομίζω ότι δεν φταίει εκείνη γι’ αυτό, όπως δεν έφταιγε και η Γιάννα Τερζή πρόπερσι. Φταίει που τους στέλνουμε γυμνούς στα άχυρα, χωρίς δυνατό στήσιμο και ιδέες, και με φτωχά μέσα.

Θέλω να πιστεύω ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη δεν θα πάθει το ίδιο, μιας και τη σκηνική επιμέλεια της συμμετοχής της θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ανάρπαστος μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν. Δικαιολογημένα, μιας και η δουλειά του φαίνεται ότι συμβάλλει σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Το ότι ο έμπειρος αυτός χορογράφος θα αποτελέσει μέρος της ελληνικής αποστολής είναι ένα αβαντάζ που έλειπε απ’ τις προηγούμενες συμμετοχές. Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα το έχει.

Oπως θα έχει και την Ολλανδία με το μέρος της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες είναι ήδη γνωστή και αγαπητή ως Stefania. Η ίδια έχει γεννηθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την οποία έχει εκπροσωπήσει και στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 2016, ως μέλος του κοριτσίστικου γκρουπ «Kisses», καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Εχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», είναι γνωστή απ’ τις διασκευές κομματιών που κάνει στο YouΤube, αλλά και απ’ την κυκλοφορία του πρώτου της single «Stupid Reasons», το 2018, και του «Turn around» πιο πρόσφατα.

Σατανικά χαριτωμένο το βρίσκω ότι επιλέχτηκε νεαρά καλλιτέχνις, που κάνει καριέρα στις σκανδιναβικές χώρες. Σπανίως βλέπουμε βαθμούς από αυτές τις χώρες στις Eurovision, λέτε να δούμε τώρα; Δεν είναι απίθανο! Θα τους βγούμε από εκεί που δεν το περιμένουν, μ’ ένα κορίτσι δικό τους, που ξέρουν και συμπαθούν. Αποκλείεται να μας αγνοήσουν, το μόνο βέβαιο.

Πάντως, το ότι είναι μια πολύ νέα και εξωστρεφής καλλιτέχνις, με αγγλόφωνη μουσική και κουλτούρα, και με δυνατή παρουσία σε YouΤube και social media, είναι απολύτως θετικό. Η Στεφανία Λυμπερακάκη δεν εκπροσωπεί μόνο εμάς, εκπροσωπεί τη νέα γενιά και φέρει τη δυναμική και τα χαρακτηριστικά της.

Μένει να ακούσουμε, βέβαια, και το κομμάτι που θα τραγουδήσει. Το «Super!girl» αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες. Τη μουσική του έχουν συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade, ενώ οι στίχοι αποτελούν έμπνευση των ίδιων και της Sharon Vaughn.

Θα είναι καλό; Το τελευταίο αβαντάζ που ελπίζουμε να έχει η Στεφανία.

ΥΓ.: Μοιάζει λίγο στην Αριάνα Γκράντε ή μου φαίνεται;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...