303
Οι γονείς και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσέρχονται στο δικαστήριο | Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποια δικαιοσύνη; Αναβολή στη δίκη των νταήδων από την Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 14:23
Οι γονείς και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσέρχονται στο δικαστήριο
|Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποια δικαιοσύνη; Αναβολή στη δίκη των νταήδων από την Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 14:23

Τον Απρίλιο πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη εννέα νεαρών για την σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε από τη σχολή του στα Ιωάννινα και βρέθηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, ωστόσο οι εννέα νεαροί, πρώην σπουδαστές της σχολής, απουσίαζαν. Πρόκειται για έξι άτομα από το Ηράκλειο, ένα από το Ρέθυμνο, ένα από τα Χανιά και ένα που ζει στη Βόρεια Ελλάδα. Ολοι είναι ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση καταδίκης οι ποινές δεν θα είναι μεγάλες.

Ολοι οι κατηγορούμενοι έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους επιτρέπει να εκπροσωπηθούν δια των δικηγόρων τους.

Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 8η Απριλίου, λόγω και της απουσίας δύο βασικών μαρτύρων. Με την ανακοίνωση της αναβολής, ο πατέρας του Γιακουμάκη ξέσπασε σε λυγμούς.

Σε δηλώσεις του μετά την διακοπή της διαδικασίας, ένας από τους τρεις συνηγόρους υπεράσπισης, τόνισε ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη».

Σε ερώτηση για τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «όλοι τους λυπούνται για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου» και πρόσθεσε ότι «η υπόθεση, όπως έχει στοιχειοθετηθεί, δεν είναι απόρροια του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας».

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του, ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί bullying οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Το δικαστικό μέγαρο στα Ιωάννινα ήταν κατάμεστο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο ήταν αυστηρά.

Σε κολώνες έξω από τα δικαστήρια είχαν τοποθετηθεί αφίσες με φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη και το σύνθημα: «Δολοφονήθηκε από λεβέντες».

Η ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιακουμάκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...