412
Ο Πάνος Καμμένος με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Θεόδωρο Τουσουνίδη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ | INTIMEnews

Ο Καμμένος δήλωσε καραμανλικός και ζήτησε δημοψήφισμα ή εκλογές για τη Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 15:27
Ο Πάνος Καμμένος με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Θεόδωρο Τουσουνίδη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
|INTIMEnews

Ο Καμμένος δήλωσε καραμανλικός και ζήτησε δημοψήφισμα ή εκλογές για τη Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 15:27

Οξυμώρων συνέχεια και στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, από τον Πάνο Καμμένο, που απείλησε με ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν έρθει σύντομα στη Βουλή (ή τουλάχιστον συντομότερα από ό,τι εκείνος εκτιμά) η συμφωνία των Πρεσπών.

Επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί «έντιμης συνεργασίας» με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την πάγια θέση του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ (τη μη παραχώρηση δηλ. ονόματος ή παραγώγων του όρου Μακεδονία) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «υποσχέθηκε» ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο αρμονικής συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως προειδοποίησε, αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκαλέσει ακόμη και πρόωρες εκλογές.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν ‘ο κόμπος φτάσει στο χτένι’ και έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ.

Αν τελικά όμως έρθει στη Βουλή, τότε είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό του εταίρο: μία για δημοψήφισμα, μία για να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, και μία τρίτη για άμεση προσφυγή στις κάλπες!

Ο κ. Καμμένος έσπευσε πάντως να επαναλάβει την εκτίμησή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων πριν από το καλοκαίρι του 2019 και «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Κίνημα Αλλαγής να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Κατά τα άλλα, ο Πάνος Καμμένος ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει εκ νέου καραμανλικός, θέτοντας εαυτόν υπό την ίδια σκέπη με την Κατερίνα Παπακώστα και τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Αφορμή για την ιδεολογική αυτή ταυτοποίηση του υπουργού Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτέλεσε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το γεύμα που είχε με τον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν κρύβεται κανείς» απάντησε, υπενθυμίζοντας ότι «με τον Αντώναρο έχουμε μια στενή σχέση για πολλά χρόνια, από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση».

«Είναι καραμανλικός και, όπως κι εγώ, πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

»Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ. Τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο, την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ» ανέφερε με φορτισμένο τον τόνο της φωνής του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...