447
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τα πει με τους μικρούς μαθητές | Twitter

Μητσοτάκης στα καμμένα σχολεία της Ραφήνας – Ενθάρρυνση και συγκίνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 11:48
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τα πει με τους μικρούς μαθητές
|Twitter

Μητσοτάκης στα καμμένα σχολεία της Ραφήνας – Ενθάρρυνση και συγκίνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 11:48

Σε σχολεία της Ραφήνας, μιας περιοχής που επλήγη ιδιαίτερα κατά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, βρέθηκε την Τρίτη για τον αγιασμό κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους γονείς και στους δασκάλους.

Στη συνέχεια μετέβη στο Ειδικό Σχολείο της Ραφήνας όπου τέλεσε τον αγιασμό ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς, τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την πυρκαγιά στο Μάτι. Εξέφρασε ακόμη την ανάγκη προσλήψεων σε τακτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τον αγιασμό στο Ειδικό Σχολείο της Ραφήνας (Menelaos Myrillas / SOOC)

Σημειωτέον ότι ο χώρος του βρεφονηπιακού σταθμού αυτού του σχολείου είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Συγκινούμαι που βρίσκομαι σήμερα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, εδώ στο Ειδικό Σχολείο Ραφήνας. Ένα σχολείο το οποίο και αυτό, δυστυχώς, δεν γλίτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά ένα σχολείο το οποίο κάνει και αυτό μια καινούργια αρχή. Γιατί, όπως είπατε Σεβασμιότατε,  μέσα από αυτήν τη μεγάλη τραγωδία, αυτήν την εθνική τραγωδία, ξύπνησε πολύ καλοσύνη και πολύ ανθρωπιά. Και ας το κρατήσουμε αυτό, ως θετικό μήνυμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα εθνικής αναγέννησης.

Θέλω να πω στα παιδιά μας να έχουν μια καλή και παραγωγική χρονιά. Να συγχαρώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο στηρίζοντας παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Παιδιά τα οποία έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη τη δική μας φροντίδα. Και να πω, επίσης, ότι κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται τελικά από τη φροντίδα και την αλληλεγγύη που παρέχει σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και εδώ, στα ειδικά σχολεία, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά.

Και θέλω να σας πω, επίσης, αν κατά προτεραιότητα πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν εδώ στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων εσείς οι εκπαιδευτές αναπτύσσετε με τα παιδιά. Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά με αγάπη, με αυταπάρνηση και με αφοσίωση. Θέλω να ξέρετε ότι η σκέψη μας είναι κοντά σας.

Καλή αρχή, καλή προκοπή, σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα τη σχολική τους χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Από τα παιδιά της πρώτης δημοτικού μέχρι τα παιδιά της τρίτης λυκείου, που έχουν το άγχος και την ανησυχία της μελλοντικής επαγγελματικής τους και εκπαιδευτικής τους ανέλιξης. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που παρέχουν ένα σπουδαίο έργο, συχνά σε αντίξοες συνθήκες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...