365
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου | INTIMEnews

Γαβρόγλου: Από του χρόνου κουδούνι στις 9 π.μ. για να κοιμόμαστε και λιγάκι παραπάνω

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 10:33
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
|INTIMEnews

Γαβρόγλου: Από του χρόνου κουδούνι στις 9 π.μ. για να κοιμόμαστε και λιγάκι παραπάνω

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 10:33

Η… εξαγγελία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για σχολικό κουδούνι στις 9.00 το πρωί (αντί για τις 8.15) έγινε δεκτή με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από του μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων όπου παρέστη για τον αγιασμό. Ο εργαζόμενοι γονείς πάλι, ίσως και να έχουν διαφορετική γνώμη.

Από του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 9.00, «για να κοιμόμαστε και λίγο παραπάνω», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ότι πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει ληφθεί ακόμα επισήμως.

Ο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων καταχειροκροτούν τον υπουργό που τους χαρίζει λίγη ώρα περισσότερο ύπνο / INTIMEnews

Ο κ. Γαβρόγλου στάθηκε στο συμβολισμό της παρουσίας του στο ΕΠΑΛ, θέλοντας να υπερτονίσει την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε και  απευθυνόμενος στους μαθητές συμπλήρωσε: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας φέτος οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ αυξήθηκαν κατά 15%.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Επόμενος σταθμός του υπουργού Παιδείας στη σημερινή σχολική πρεμιέρα ήταν το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...