202
Ο γάλλος πρόεδρος βλέπει όλο και περισσότερους συμπαρτριώτες του να έχουν αρνητική γνώμη | REUTERS/Francois Lenoir

Ξεθωριάζει η λάμψη του Μακρόν: Το 71% των Γάλλων έχουν αρνητική γνώμη

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 07:57
Ο γάλλος πρόεδρος βλέπει όλο και περισσότερους συμπαρτριώτες του να έχουν αρνητική γνώμη
|REUTERS/Francois Lenoir

Ξεθωριάζει η λάμψη του Μακρόν: Το 71% των Γάλλων έχουν αρνητική γνώμη

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 07:57

Ισως θα πρέπει να μιλάμε πλέον για κατάρρευση και όχι απλώς για υποχώρηση της δημοτικότητας του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπολείπεται των προκατόχων του σε αντίστοιχο σημείο της θητείας τους.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη δείχνει ότι η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε κατά 12 μονάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επτά στους δέκα Γάλλοι – και για την ακρίβεια το 71% –  έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον αρχηγό του κράτους, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ σε αυτή την έρευνα. Μόλις το 29% των ερωτηθέντων απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο».

Ο Μακρόν χάνει έδαφος σε σχεδόν όλους τους τομείς της κοινής γνώμης, μετά την αποχώρηση των δύο δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησής του, του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ βλέπει και αυτός τη δημοτικότητά του να υποχωρεί κατά 5 μονάδες, στο 35%, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου. Το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη γι’ αυτόν.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου διενεργήθηκε για λογαριασμό των L’Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι από 1,4% ως 3,1%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...