1359
|

Ερωτας είναι… #2

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 18 Μαρτίου 2018, 15:28

Ερωτας είναι… #2

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 18 Μαρτίου 2018, 15:28

 

Ισπανία, Χαΐντάρ Αλί Μοράτσο
και Κοράλ Ιμπάνεζ Μπλάνκο

6 SPAIN
Ο Χαΐντάρ Αλί Μοράτσο και η Κοράλ Ιμπάνεζ Μπλάνκο στους κήπους Κάμπο ντελ Μόρο της Μαδρίτης (photo: REUTERS / Susana Vera)

Ο 20χρονος Χαΐντάρ Αλί Μοράτσο και η 23χρονη Κοράλ Ιμπάνεζ Μπλάνκο ποζάρουν  στους κήπους Κάμπο ντελ Μόρο («στρατόπεδο του Μαυριτανού»)  της Μαδρίτης στην Ισπανία. Ο Χαΐντάρ είναι ένας διεμφυλικός νεαρός στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης, στο τμήμα Ασιατικών και Αφρικανικών Σπουδών και η Κοράλ ψάχνει για δουλειά. Η σχέση τους άρχισε πριν από επτά χρόνια. «Μια φίλη μου, μού είπε ότι υπήρχε ένα κορίτσι που του άρεσε ο χαρακτήρας του Βετζέτα  στο “Dragon Ball” [μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων μάνγκα] και ήθελε να γίνει αγόρι. Εκείνη μας έφερε σε επαφή online και περάσαμε ολόκληρη την επόμενη χρονιά κάνοντας βιντεοκλήσεις πριν μπορέσουμε να βρεθούμε από κοντά στη Μαδρίτη», είπε η Κοράλ. «Είχα τόσο έντονη επιθυμία να τη φιλήσω, αλλά οι γονείς της φίλης της ήταν μαζί μας και συγκρατήθηκα», δήλωσε ο Χαΐντάρ. Χρειάαστηκε, όμως, να περιμένουν ακόμη μερικούς μήνες πριν καλέσει την Κοράλ στο σπίτι του: «Φιληθήκαμε για πρώτη φορά στην κρεβατοκάμαρά του, αλλά στην αρχή η οικογένειά του δεν μας ενέκρινε και έτσι περάσαμε τα επόμενα πέντε χρόνια βλέποντας ο ένας τον άλλο κρυφά κατά τη διάρκεια ιαπωνικών εκθέσεων», είπε η Κοράλ. «Ήταν πολύ δύσκολο, υπήρξαν φορές που νόμιζα ότι θα ήταν λιγότερο οδυνηρό αν χωρίζαμε, αλλά δεν μπορούσα. Μαζί, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», συμπλήρωσε ο Χαΐντάρ και η Κοράλ πρόσθεσε ότι έχουν περάσει πολύ δύσκολα: «Άλλά τώρα αισθανόμαστε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας ρίξει», είπε. Είναι και οι δύο λάτρεις της ισπανικής ιστορίας και τους αρέσει πολύ να πηγαίνουν στο Κάμπο ντελ Μόρο, το πάρκο στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης. «Αυτό το μερος είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί εδώ νιώθουμε ελεύθεροι», δήλωσαν.

Μεξικό, Αλεχάντρα και Ράζι

7 MEXICO
Η Αλεχάντρα και ο Ράζι περπατούν στη συνοικία Κογιοακάν, στην Πόλη του Μεξικό ( REUTERS / Edgard Garrido)

Η Αλεχάντρα, 44 ετών, είναι σύμβουλος εκπαιδευτικής πολιτικής και ο 48χρονος Ράζι δημοσιογράφος και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περπατούν στη συνοικία Κογιοακάν, στην Πόλη του Μεξικό όπου γνωρίστηκαν το 1998. Προηγουμένως, ο Ράζι είχε απαχθεί και είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως διευθυντής ενός εβδομαδιαίου περιοδικού στην πολιτεία Οαξάκα, στα νότια της χώρας. Μήνες αργότερα, η Αλεχάντρα έφυγε για την Ευρώπη: «Πήγα να σπουδάσω στη Γαλλία και όταν επέστρεψα στην χώρα μου, όλα πάγωσαν, η οικογένειά μου δεν δέχτηκε τη σχέση μας. Τελικά, τέσσερα χρόνια αργότερα, που ήμασταν και οι δύο μόνοι αποφασίσαμε να συνδεθούμε ξανά. Παντρευτήκαμε στο Κογιοακάν, τη γειτονιά όπου ξανασυναντηθήκαμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια». Σήμερα έχουν ένα γιο εννέα ετών. Στου σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου, το διαμέρισμά τους υπέστη σοβαρές ζημιές. Προς το παρόν ζουν αλλού, περιμένοντας τα λεφτά της ασφάλισης για να μπορέσουν να το επισκευάσουν και να επιστρέψουν. (REUTERS / Edgard Garrido)

Βενεζουέλα, Γιοχάνα Γκονζάλες και Καθριέλ Ζαμπράνο

8 VENEZUELA
Η Γιοχάνα Γκονζάλες και ο Καθριέλ Ζαμπράνο, έξω από το μπαρ «El Molino», στο Καράκας της Βενεζουέλας (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

Καλλιτέχνες του τατουάζ, ο 23χρονος Καθριέλ Ζαμπράνο και η 28χρονη Γιοχάνα Γκονζάλες, ποζάρουν μπροστά από το μπαρ «El Molino», στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Η Γιοχάνα έκανε πίρσινγκ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο μπαρ που ονομαζόταν «InkFest» και ο Καθριέλ κάθισε μπροστά της για να του κάνουν τατουάζ. «Δεν του έδωσα πολλή προσοχή, γιατί, τότε, ήμουν με κάποιον άλλο», είπε η Γιοχάνα, αλλά την εντυπωσίασαν τα μεγάλα μάτια του και το χρώμα τους. Εκείνος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να την κοιτάζει. Μια μέρα της έγραψε ρωτώντας αν μπορούσε να την επισκεφτεί. «Μου έφερε ένα μπουκάλι λικέρ γλυκάνισου, αλλά του είπα, “γλύκα, δεν πίνω, πάρε μου μια σοκολάτα αν θέλεις”.» Πριν από πέντε μήνες βρήκε πάνω στο κρεβάτι της μια τσάντα σε σχήμα καραμέλας, Μέσα είχε καλλυντικά, κολιέ και μια κάρτα που έλεγε «θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;»  Και τότε ξεκίνησε η σχέση τους. «Μια μέρα που περιμέναμε σε μια ουρά με άρπαξε και με ρώτησε αν ήθελα πραγματικά κάτι σοβαρό μαζί του, είπα ναι, “θέλω να είμαι για πάντα μαζί σου ”. Τότε γονάτισε, μου έδωσε ένα δαχτυλίδι και μου έκανε πρόταση. Άρχισα να γελάω δυνατά γιατί ένιωσα εκνευρισμό». Τώρα είναι αρραβωνιασμένοι. «Δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί, αλλά αισθανόμαστε πραγματικά ότι γνωριζόμαστε σε όλη μας τη ζωή, τόσο βίαιη ήταν η χημεία από την πρώτη στιγμή ανάμεσά μας», είπε η Γιοχάνα.

Ιρλανδία, Τζέσικα Ο’Κόνορ και Κάθαλ Κινγκ

9 IRELAND
Ο Κάθαλ Κινγκ και η Τζέσικα Ο’Κόνορ, στην παραλία Ροσμπέι κοντά στο χωριό Κάουντι Κέρι της Ιρλανδίας (REUTERS / Clodagh Kilcoyne)

Ο 31χρονος κτηνίατρος Κάθαλ Κινγκ και η 28χρονη Τζέσικα Ο’Κόνορ, τελειόφοιτος φοιτήτρια  της Κτηνιατρικής στη Βουδαπέστη, ποζάρουν στην παραλία Ροσμπέι κοντά στο χωριό Κάουντι Κέρι της Ιρλανδίας. Έχουν μαζί τους τα σκυλιά τους, την Ίντι, το δικό τους σπάνιελ, και την Πίπα, το Τζακ Ράσελ Τεριέ της μαμάς της Τζέσικα. «Γνωριστήκαμε παίζοντας ράγκμπι στο Κιλαρνέι. Είμαστε και οι δύο πολύ δραστήριοι άνθρωποι, κάνουμε αγώνες περιπέτειας, πεζοπορία, αγαπάμε τα ταξίδια.  Είμαστε μαζί τριάμιση χρόνια. Μεγάλωσα στο Ροσμπέι, γι ‘αυτό και είμαστε εδώ», δήλωσε ο Καθάλ.

Μπαγκλαντές, Μαουσούμι Ικμπαλ και Μεζμπά Ουλ Αζίζ

10 BANGLADESH
Ο Μεζμπά Ουλ Αζίζ και η Μαουσούμι Ικμπαλ σε ένα καφενείο στη Ντάκα του Μπαγκλαντές (REUTERS/Mohammad Ponir Hossain)

Ο 34χρονος Μεζμπά Ουλ Αζίζ και η 33χρονη Μαουσούμι Ικμπαλ φωτογραφίστηκαν σε ένα καφενείο στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπου πηγαίνουν τακτικά. «Η ιστορία μας δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, καθόμαστε ο ένας στη μία και η άλλη στην άλλη άκρη της τάξης μας όπου συναντήσαμε πρώτα, αλλά ξέρετε πώς είναι η μαγεία, πάντοτε προκαλεί εκπλήξεις. Είμαστε και οι δύο οδοντίατροι, παντρεμένοι εδώ και οχτώ χρόνια. Γνωριστήκαμε στην οδοντιατρική σχολή την 1η Ιουνίου 2004. Δεν το παραδεχτήκαμε ποτέ, αλλά ίσως αισθανθήκαμε κάποια σπίθα την πρώτη μέρα, που σίγουρα δεν ήταν αγάπη. Επιλέξαμε διαφορετικές διαδρομές και διαφορετικούς συντρόφους για διάβασμα αλλά η μοίρα μάς έφερε μαζί μετά από ενάμιση χρόνο. Κάποιοι συμφοιτητές μού έκαναν μπούλινγκ και τότε εμφανίστηκε από το πουθενά. Δεν χρειαζόταν να με βοηθήσει, αλλά το έκανε. Από εκείνη την ημέρα άρχισε το κοινό μας ταξίδι. Τώρα έχουμε και έναν θησαυρό, την πεντάχρονη κόρη μας, το κέντρο της προσοχής μας, το σημάδι της αγάπης μας», δήλωσε η Μαουσούμι.

Τουρκία, Νεργκιούλ  Ομούρ και Ζακίρ Ομούρ

11 TURKEY
Ο Ζακίρ Ομούρ και η Νεργκιούλ  Ομούρ, στο σπίτι τους στο Μπογκάτεπε της επαρχίας Καρς στην Τουρκία (REUTERS / Umit Bektas)

Ο Ζακίρ Ομούρ, αγρότης 58 ετών, και η νοικοκυρά σύζυγός του Νεργκιούλ  Ομούρ, 53 ετών, βρίσκονται στο σπίτι τους στο χωριό Μπογκάτεπε στην επαρχία Καρς της Τουρκίας. Είναι παντρεμένοι εδώ και 29 χρόνια και έχουν δύο γιους. «Όταν ήμουν νέος και η μητέρα μου ήθελε να παντρευτώ, σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ νωρίς αλλά πρώτα έρχονται οι παραδόσεις και μετά η θέληση των νέων. Μας είπαν ότι υπήρχε ένα κορίτσι, η Νεργκιούλ, που θα μπορούσε να γίνει σύζυγός μου, οπότε πήγαμε με μερικούς συγγενείς μου στο σπίτι της οικογένειά της. Στη δεύτερη συνάντηση αρραβωνιαστήκαμε και μετά από λίγο παντρευτήκαμε. Σαν νιόπαντροι μέναμε με τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Μετά από λίγο καιρό οι γονείς μου μετακόμισαν στο διπλανό σπίτι. Εκείνα τα χρόνια ήταν αδύνατο να βγεις ραντεβού με ένα κορίτσι ή να τη δεις έξω από το σπίτι της. Από τη στιγμή που παντρευτήκαμε την γνώρισα καλύτερα, και την αγάπησα. Τώρα μείναμε οι δύο μας στο μικρό μας σπίτι. Δεν έχουμε κανένα λόγο να θυμώνουμε ο ένας με τον άλλο. Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον στο πλάι μας. Η ζωή θα μπορούσε να είναι πραγματικά δύσκολη αν δεν αγαπούσαμε ο ένας τον άλλο. Το μέρος που συνδέουμε με τη σχέση μας είναι το σπίτι μας. Αυτός είναι ο τόπος που ζήσαμε από την πρώτη μέρα», δήλωσε ο Ζακίρ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ →

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...