518
Ελληνικά ζυθοποιεία σε όλη τη χώρα θα δείξουν στους επισκέπτες τους πώς παράγεται η μπίρα | Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: το Σαββατοκύριακο της μπίρας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 10:28
Ελληνικά ζυθοποιεία σε όλη τη χώρα θα δείξουν στους επισκέπτες τους πώς παράγεται η μπίρα
|Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: το Σαββατοκύριακο της μπίρας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 10:28

Γνωρίζατε ότι η μπύρα είναι ένα φυσικό προϊόν, που παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια; Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκια μπίρα απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού;

Με μια πρωτότυπη δράση που γίνεται φέτος για πρώτη φορά στα ζυθοποιεία της χώρας, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών προσκαλεί τους λάτρεις του ζύθου σε μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου, είναι μία νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να  γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπίρα.

Πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με δράσεις που θα δώσει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τη μπίρα να μάθουν ό,τι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τα μέλη:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

Η είσοδος στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες της χώρας μπορούν να παρακολουθήσουν διαδραστικά προγράμματα όπως:

  • Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης  σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπίρα
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπίρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπίρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπίρας
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους
  • Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς
  • Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπίρας κατευθείαν από την παραγωγή.

Δείτε εδώ τα ζυθοποιεία που συμμετέχουν στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Αποστολή της είναι η υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπίρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...