530
Τα μεταλλικά βότσαλα θα μοιάζουν με διάττοντες αστέρες στα μάτια των θεατών αυτών των φαντασματογορικών σόου | youtube

Τώρα και τεχνητά πεφταστέρια αντί πυροτεχνημάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 15:24
Τα μεταλλικά βότσαλα θα μοιάζουν με διάττοντες αστέρες στα μάτια των θεατών αυτών των φαντασματογορικών σόου
|youtube

Τώρα και τεχνητά πεφταστέρια αντί πυροτεχνημάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 15:24

Αν πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το καλοκαίρι του 2019 μια εντυπωσιακή βροχή διαττόντων αστέρων (πεφταστέρια) θα στολίσει τον ουρανό της Χιροσίμα. Δεν θα είναι τα απομεινάρια κάποιου κομήτη, αλλά ένα εντυπωσιακό τεχνητό ουράνιο σόου που θα ξεπερνά κατά πολύ τη χρωματική πανδαισία των πυροτεχνημάτων.

Αυτό το ουράνιο σόου είναι μια ιδέα της Λένα Οκατζίμα, αστρονόμου του Πανεπιστημίου του Τόκιο, την οποία θα υλοποιήσει η εταιρεία Astro Live Experience, η πρώτη εταιρεία «αεροδιαστημικής ψυχαγωγίας» όπως ονομάστηκε αυτός ο νέος τομέας. Ενας μικροδορυφόρος θα εκτοξεύεται σε απόσταση περίπου 350 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, θα μπαίνει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και σε κάποιο προγραμματισμένο σημείο θα απελευθερώνει 15-20 μεταλλικά αντικείμενα που θα έχουν μέγεθος και σχήμα βότσαλου.

shower
Την επόμενη φορά που θα δείτε πεφταστέρια μπορεί να μην είναι θραύσματα κομήτη αλλά ένα ουράνιο σόου που δημιουργείται από έναν δορυφόρο (Credit: Astro Live Experience)

Τα μεταλλικά βότσαλα θα διασχίζουν λάμποντας τον ουρανό της περιοχής που έχει επιλέξει ο πελάτης. Η εμφάνιση αυτών των σφαιριδίων θα προσομοιάζει εκείνη των διαττόντων αστέρων. «Θέλουμε να προσφέρουμε βροχή διαττόντων αστέρων κατά παραγγελίαν» δηλώνει ο Τζος Ρόντενμπο, στέλεχος της εταιρείας. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian, η Astro Live Experience υποστηρίζει ότι το κόστος αυτών των σόου θα είναι μικρότερο από εκείνο των εκδηλώσεων με πυροτεχνήματα – έτσι στοχεύουν σε μια ευρεία γκάμα δυνητικών πελατών, όπως είναι οι δήμοι, τα πάρκα ψυχαγωγίας, οι εταιρείες και οι ιδιώτες που επιθυμούν να προσφέρουν ένα ξεχωριστό happening σε καλεσμένους τους. «Ο Δήμος Τόκιο για κάθε σόου πυροτεχνημάτων πληρώνει περίπου 40 χιλιάδες δολάρια. Πιστεύουμε ότι το δικό μας σόου θα κοστίζει λιγότερο» αναφέρει ο Ρόντεμπο. Σημειωτέον ότι ο Δήμος Νέας Υόρκης πληρώνει περίπου 6 εκατ. δολάρια για τα πυροτεχνήματα στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου.

Δικαιολογημένη ανησυχία

Η αρχική σκέψη ήταν τα τεχνητά σόου διαττόντων αστέρων να ξεκινήσουν το 2020, κάνοντας πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Aγώνες του Τόκιο, όμως αποφασίστηκε να ξεκινήσουν ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο ορισμένοι ειδικοί εκδηλώνουν ανησυχία για την έναρξη αυτής της δραστηριότητας. Οπως αναφέρουν, μπορεί τα μεταλλικά βότσαλα που θα κινούνται ανεξέλεγκτα να πέσουν πάνω σε κάποιον άλλο δορυφόρο που θα βρίσκεται στην ίδια περιοχή και να του προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη, αφού έχει ανακοινωθεί ότι στην περιοχή που προγραμματίζει η Astro Live Experience να τοποθετεί τους δορυφόρους της, θα τοποθετούν τους δικούς τους δορυφόρους και άλλες εταιρείες τα επόμενα χρόνια. Μια από αυτές είναι η Space X του αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ. Κάθε μικροδορυφόρος της Astro Live Experience θα μεταφέρει 300-400 μεταλλικά βότσαλα και θα μπορεί να παραμένει σε τροχιά για διάστημα 27 μηνών. Στη συνέχεια ο δορυφόρος θα εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και λόγω του μικρού του μεγέθους θα καταστρέφεται ολοσχερώς.

Τα στελέχη της Astro Live Experience δηλώνουν πάντως ότι έχουν ήδη συνεργαστεί με την NASA, τον Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Διαστήματος (ΕSA) και το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ ενώ βρίσκονται σε επαφή με τις διαστημικές υπηρεσίες της Κίνας και της Ρωσίας ώστε να διασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα της εταιρείας δεν θα δημιουργεί οποιονδήποτε κίνδυνο στο Διάστημα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε οι δορυφόροι της εταιρείας θα μπαίνουν σε τροχιά σε πολύ χαμηλότερο σημείο από αυτό που κινείται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

Δύο βίντεο για τα τεχνητά ουράνια σόου:

 

https://www.youtube.com/watch?v=RFzujtSU7xg

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...