Κλασικά και μοναδικά αυτοκίνητα πάρκαραν στη λίμνη Κόμο

Αν έχετε πάει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, θα γνωρίζετε ότι είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να δείτε πολλά και συναρπαστικά αυτοκίνητα.
Εάν κάποια στιγμή στη ζωή σας ήσασταν τόσο τυχερός για να βρείτε ένα εισιτήριο ή μια πρόσκληση για το Concorso d’Eleganza Villa d’Este, που διεξάγεται κάθε χρόνο -από το 1929- στις ονειρεμένες ακτές της λίμνης Κόμο στη βόρεια Ιταλία, θα βλέπατε ότι αυτό που μετρά στον χώρο των κλασικών αυτοκινήτων, κυριολεκτικά, είναι αναμφισβήτητα η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 18:38
2

1957 Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo

Κάρτα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 από 9

1957 Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo

Κατέκτησε το πρώτο βραβείο στη φετινή εκδήλωση, ως το «ομορφότερο αυτοκίνητο». Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε το 1957 από τον Φράνκο Σκαλιόνε, ο οποίος τότε ήταν ο υπεύθυνος σχεδίασης του οίκου Μπερτόνε και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο την ίδια χρονιά. Το αμάξωμα του ιταλικού coupe ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Κάτω από το καπό υπήρχε ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1.3 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 100 ίππους. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 1.350 μοντέλα της Giulietta SS, πριν την αντικατάστασή της το 1963.