Go Back

Για τους κινδύνους από τα μαυρισμένα φαγητά προειδοποιούν οι επιστήμονες

Είστε από αυτούς που ψήνουν υπερβολικά τη φέτα του τοστ μέχρι να μαυρίσει ή τηγανίζουν υπερβολικά τις πατάτες μέχρι να γίνουν καφέ; Ισως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Οι αμυλώδεις τροφές που θερμαίνονται σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία και για πολύ ώρα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ακρυλαμίδης η οποία έχει συνδεθεί με καρκινογένεση σε πειραματόζωα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις κινδύνου και στον άνθρωπο, γράφει το BBC. Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό θα είναι να μην το παρακάνετε!

7 έτη ΠΡΙΝ