167
Αρωματίστε τα τυροψωμάκια σας με δενδρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι | Κική Τριανταφύλλη

Τυροψωμάκια μπουκιές

Κική Τριανταφύλλη 18 Νοεμβρίου 2017, 12:10
Αρωματίστε τα τυροψωμάκια σας με δενδρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι
|Κική Τριανταφύλλη

Τυροψωμάκια μπουκιές

Κική Τριανταφύλλη 18 Νοεμβρίου 2017, 12:10

Έχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας αλλά και για ορεκτικό μέχρι να έρθουν όλοι οι καλεσμένοι και να κάτσουν στο τραπέζι.

Η μαμά μου μας τα έφτιαχνε μόνο με φέτα, αυγά, λάδι και γιαούρτι, εσείς όμως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί ή και μείγμα τυριών. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα πια.

Μάλιστα, εκτός από τυριά, προσθέτω και ό,τι άλλο υπάρχει -αν υπάρχει- στο ντουλάπι μου που ταιριάζει: τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκια) ή και σποράκια (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο κλπ).

Τους ρίχνω και δενδρολίβανο που τους πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να τα αρωματίστε με ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο ή τίποτα από αυτά. Είναι θέμα γούστου.

Αυτές οι τυροψωμομπουκιές τρώγονται κατά προτίμηση χλιαρές, οπότε είναι ακόμη τραγανές, ή κρύες.

Και μια μικρή συμβουλή: Φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη στο ψυγείο, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη, μέχρι να πλάσετε και να ψήσετε τα ψωμάκια.

Δείτε τη συνταγή εδώ.