304
Είναι πιάτο απλό, νόστιμο και με εξαιρετικά αρώματα | Κική Τριανταφύλλη

Τόνος ψητός με πουρέ αρακά, σε πάει στ’άστρα

Κική Τριανταφύλλη 3 Νοεμβρίου 2017, 12:43
Είναι πιάτο απλό, νόστιμο και με εξαιρετικά αρώματα
|Κική Τριανταφύλλη

Τόνος ψητός με πουρέ αρακά, σε πάει στ’άστρα

Κική Τριανταφύλλη 3 Νοεμβρίου 2017, 12:43

Ο πράσινος πουρές από αρακά και φρέσκο δυόσμο ταιριάζει θαυμάσια με φιλέτο τόνου το οποίο πριν ψηθεί μαρινάρεται με μίσο, σάκε, σάλτσα σόγιας και μιρίν. Είναι μια μαρινάδα με μερικά από τα βασικά υλικά  της ιαπωνικής κουζίνας που χαρίζουν ένα εκλεπτυσμένο άρωμα στο πιάτο. Η συνταγή του Κώστα Τσίγκα για το εστιατόριο St’Astra είναι ιδιαίτερη και νόστιμη και αξίζει να τη δοκιμάσετε αν σας αρέσουν οι ασιατικές κουζίνες γιατί επίσης είναι πανεύκολη.

Ο Τσίγκας αγαπάει την εποχικότητα, τα βιολογικά υλικά και το έθνικ φαγητό, του αρέσει να το σχολιάζει, να το αποδομεί και να το προβοκάρει. Ο διανοούμενος της αθηναϊκής εστίασης, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί, ακούστηκε κυρίως το 2004 γιατί ήταν ο άνθρωπος πίσω από την διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εμπειρία που, όπως λέει ο ίδιος, του έχει μείνει αξέχαστη. Σπούδασε κοινωνιολογία και media στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε κιόλας ως αρχισυντάκτης στις ελληνικές εφημερίδες «Κήρυξ» και «Πρωινή» πριν αφοσιωθεί στη μαγειρική που λατρεύει.

Υπήρξε μαθητής και καθηγητής στη CIA (όπως λέγεται για πλάκα το Culinary Institute of America), την αρχαιότερη και πιο έγκυρη σχολή κουζίνας στις ΗΠΑ, δούλεψε σαν μάγειρος σε πολλά εστιατόρια και τελικά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το εστιατόριο «Vespa Rossa» στο Παγκράτι ήταν δημιούργημά του και προσωπικά μου λείπει γιατί (το ομολογώ) αγάπησα πολύ την «βουνίσια» ιταλική κουζίνα του αλλά και γιατί το πασίγνωστο «Pere Ubu» και το αδερφάκι του «Sea Spice», το καινούργιο seafood bar της Γλυφάδας μού πέφτουν κάπως μακριά.

Οπότε χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι επιμελείται το μενού «Cooked Freshness» (βασισμένο σε εποχιακά οργανικά υλικά) στο εστιατόριο-μπαρ St’Astra, στον 8ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel. Το καλό ξενοδοχείο απέναντι από το Πεδίο του Άρεως κάνει τεράστιες προσπάθειες να διατηρήσει μια ποιότητα στην πολύπαθη γειτονιά μου, σας το λέω αυτό με πόνο ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...