189
Σερβίρουμε την τάρτα με κρέμα τυριού που ισορροπεί τη γλύκα της | Shutterstock

Τάρτα βερίκοκο, ανάποδη

Γεωργία Κουτσούκου 8 Ιουλίου 2017, 22:40
Σερβίρουμε την τάρτα με κρέμα τυριού που ισορροπεί τη γλύκα της
|Shutterstock

Τάρτα βερίκοκο, ανάποδη

Γεωργία Κουτσούκου 8 Ιουλίου 2017, 22:40

Πήγαμε για μπάνιο, παιχνίδι ανελέητο στον ήλιο. Παίζαμε ψαράκι, γέλιο γάργαρο, ανέμελο, πηγαίο. Μάτια ίδια με τη θάλασσα μετά από τις βουτιές. Χωρίς φλαμίνγκο το μπάνιο. Μόνοι μας, γεμάτοι εμπειρίες ματιάς, με ψυχή κάτασπρη.

Μετά στα βράχια για πεταλίδες με τον καπετάνιο που κολύμπαγε σαν δελφίνι σε συνδιασμό με καρχαρία. Αδάμαστος, μοναδικός. Βγάζαμε τις πεταλίδες για πιλάφι με θαλασσινό νερό.  Είχα που να μοιάσω γι αυτό είμαι περήφανη.

Τα βερίκοκα και οι γιαρμάδες σε σακουλάκι με πέτρα μέσα στη θάλασσα μάς περιμένανε για κολατσιό. Μετά όλοι μαζί στο μοτοποδήλατο και βουρ για δροσιές με το λάστιχο στην αυλή. Συνέχεια με παγωτό. Σινεμά ο παράδεισος, σκηνοθέτης ο Ύψιστος.

Γεύση αλμυρή, ανάμνηση μέλι. Παραμένω σε αυτή τη θάλασσα, χωρίς ξαπλώστρες και μουσικές, με το γέλιο να ακούγεται δυνατά και το βερίκοκο να δίνει χρώμα στη  ζωή μου.

Τάρτα βερίκοκο

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας  (και τα δύο φύλλα θα χρησιμοποιηθούν)
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλες κούπες βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 60 γρ  βούτυρο
  • 60 γρ φιστίκι Αιγίνης

Για την κρέμα

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ μυζήθρα ανάλατη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια (λοβούς) βανίλιας, ανάλογα με τη διάθεση

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...