190
|

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα που παίρνει δέκα με τόνο!

Της Χρυσαυγής Μπόμπολα 28 Ιουλίου 2017, 07:54

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα που παίρνει δέκα με τόνο!

Της Χρυσαυγής Μπόμπολα 28 Ιουλίου 2017, 07:54

Την απολαμβάνει σαν κύριο γιατί τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα.
Και λαχανικά, και καπνιστό ψάρι, και όσπρια και ένα τέλειο γλυκόξινο dressing.

Αυτή, παίρνει 10 με τόνο. Εγώ, θέλω δουλειά ακόμα!

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μέσα σε μια κατσαρόλα με  νερό, ώστε να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μέσα σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι! Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, την κόκκινη πιπεριά και την κάπαρη.

Ανοίγουμε την συσκευασία της πέστροφας και με τα χέρια μας ξεψαχνίζουμε τα φιλέτα, κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια και παράλληλα αφαιρούμε όσα κόκαλα έχουν επάνω τους. Προσέχουμε να μην μείνει κανένα κόκαλο γιατί είναι αρκετά άσχημο στη γεύση όταν το συναντήσουμε μέσα στη σαλάτα.

Στο μπολ με τα φασόλια και τα λαχανικά προσθέτουμε τώρα και την ξεψαχνισμένη πέστροφα.

Τέλος φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά του πολύ καλά ώστε να προκύψει ένα παχύρρευστο υγρό. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα, αλατίζουμε ελαφρά, γιατί η πέστροφα είναι ελαφρώς αλμυρή και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και την συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...