230
Είναι όμορφο στο μάτι, αλλά επίσης πολύ θρεπτικό και νόστιμο ένα πιάτο με φακές, κόκκινο λάχανο και Stilton ή blue cheese | Εύη Σκούρα

Σαλάτα με φακές, κόκκινο λάχανο και Stilton: Βόμβα θρεπτική

Εύη Σκούρα 25 Οκτωβρίου 2017, 14:12
Είναι όμορφο στο μάτι, αλλά επίσης πολύ θρεπτικό και νόστιμο ένα πιάτο με φακές, κόκκινο λάχανο και Stilton ή blue cheese
|Εύη Σκούρα

Σαλάτα με φακές, κόκκινο λάχανο και Stilton: Βόμβα θρεπτική

Εύη Σκούρα 25 Οκτωβρίου 2017, 14:12

Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα χορταστικό φαγητό. Τέτοια είναι η σημερινή συνταγή, μια σαλάτα με φακές, κόκκινο λάχανο, σταφίδες και τυρί Stilton (ή άλλο blue cheese), η οποία τρώγεται κρύα ή χλιαρή.

Δεν ξέρω αν σας έχω πει πόσο αγαπώ τέτοια πιάτα. Όταν πρωτοδοκίμασα αυτή την σαλάτα ενθουσιάστηκα. Δεν είναι μόνο χορταστική και πεντανόστιμη, είναι και τόσο, μα τόσο θρεπτική! Πρόκειται για ένα πιάτο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνη C, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Το, εντυπωσιακό στην όψη, κόκκινο λάχανο (που είναι περισσότερο μωβ, παρά κόκκινο) είναι πολύ καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.  Ένα φλιτζάνι ωμό λάχανο περιέχει 2,2 γρ. φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία της πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στη μείωση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...