216
Το ρολό του κιμά τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη ημέρα γιατί δεν στεγνώνει όπως τα μπιφτέκια | Shutterstock

Ρολό κιμά και ο τέλειος μαμαδοπουρές

Εύα Παρακεντάκη 21 Απριλίου 2017, 08:55
Το ρολό του κιμά τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη ημέρα γιατί δεν στεγνώνει όπως τα μπιφτέκια
|Shutterstock

Ρολό κιμά και ο τέλειος μαμαδοπουρές

Εύα Παρακεντάκη 21 Απριλίου 2017, 08:55

Σήμερα μυρίζει μαμά. Το ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και τυράκι ήταν ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά που έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί. Τη συνταγή μού την έμαθε κι εμένα, την αγαπούν πάρα πολύ και τα δικά μου παιδιά, οπότε την κάνω τακτικά.

Είναι ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο φαγητό. Αντί να κάνουμε μπιφτεκάκια, ετοιμάζουμε ένα ωραίο ρολό που τρώγεται και την επόμενη ημέρα γιατί δεν «πετσώνει» όπως τα μπιφτέκια όταν μένουν αλλά κρατιέται μαλακό και ζουμερό.  Το έχω συνδυάσει με την Κυριακή, συχνά το κάνω με πατάτες στο φούρνο αλλά είναι πολύ ωραίο και με ένα «μαμαδίστικο» πουρέ. Στον κιμά δεν βάζω σχεδόν καθόλου μπαχαρικά οπότε αυτό που κυριαρχεί είναι το άρωμα του μοσχοκάρυδου στον πουρέ.

Να σας πω και ένα μυστικό. Τα κοτσανάκια του μαϊντανού και του άνηθου που μου περισσεύουν δεν τα πετάω. Τα βάζω στην κατάψυξη μαζί με άλλα λαχανικά και όταν μαζέψω μπόλικα τα κάνω ζωμό. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, βράζω ένα δυο κοτσάνια άνηθο, μαϊντανό, λίγο σέλινο, ένα πρασάκι και ένα καρότο με νερό, λίγο λάδι και λίγο αλάτι και όταν το νερό μείνει το μισό ο ζωμός είναι έτοιμος. Τον αφήνουμε να κρυώσει, τον βάζουμε σε παγοκύστες και τον φυλάμε στην κατάψυξη. Και όταν χρειαζόμαστε ζωμό λαχανικών ρίχνουμε στο φαγητό 3-4 παγάκια.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ