124
Η καπνιστή πέστροφα έχει καταπληκτική γεύση και επίγευση που διαρκεί πολύ | Νίκος Μορόπουλος

Πέστροφα στην “καπνουλού”, της αρέσει το ντουμάνι

Νίκος Μορόπουλος 3 Ιουνίου 2017, 08:05
Η καπνιστή πέστροφα έχει καταπληκτική γεύση και επίγευση που διαρκεί πολύ
|Νίκος Μορόπουλος

Πέστροφα στην “καπνουλού”, της αρέσει το ντουμάνι

Νίκος Μορόπουλος 3 Ιουνίου 2017, 08:05

Η πέστροφα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, και σήμερα έχει την τιμητική του.

Επειδή στο πιάτο υπάρχει μόνο η πέστροφα, και μια διακριτική παρουσία (φέτες αγγούρι) για δροσιά.

Το πιάτο είναι ο ορισμός του μινιμαλισμού.

Για να έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο πιάτο, που πρακτικά έχει ένα και μόνο συστατικό, θα πρέπει το συστατικό να έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Η καπνιστή πέστροφα που σερβίρω σήμερα το έχει και με το παραπάνω.

Ας εξηγηθώ όμως καλύτερα.

Η πέστροφα πριν φτάσει στο πιάτο ακολούθησε μια πορεία μετασχηματισμών.

Μεγάλωσε σε ιχθυοτροφείο στην Καστοριά και κατέληξε σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων.

Τιμάται περίπου 6 ευρώ το κιλό.

Αρχικά την σκέπασα με χοντρό αλάτι και την άφησα ένα 24ωρο.

Μετά την έβαλα στον καταψύκτη.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...