132
| Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαυρομάτικα με μάραθα σε μαγείρεμα κρητικό

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 21 Μαρτίου 2017, 17:39

Μαυρομάτικα με μάραθα σε μαγείρεμα κρητικό

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 21 Μαρτίου 2017, 17:39

Τα μαυρομάτικα φασολάκια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα όσπρια από άποψη διατροφικής αξίας. Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης και μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, δηλαδή άριστος συνδυασμός θρεπτικών συστατικών ακόμη κι αν φαγωθούν μόνα τους.

Με δεδομένο όμως ότι συνδυάζονται τέλεια με πάρα πολλά άλλα υλικά, σπάνια τα μαγειρεύουμε σκέτα. Επιπλέον δεν είναι απαραίτητο να τα βάλουμε στο νερό αποβραδίς, γιατί μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τα άλλα είδη φασολιών.

Η παραδοσιακή κρητική συνταγή τα θέλει μαγειρεμένα με μάραθα. Η προσθήκη ντομάτας είναι προαιρετική, αφού είναι πολύ νόστιμα και με σκέτο λεμόνι ή αλευρολέμονο, «ντελμπιέ» που λέμε στην Κρήτη (όπως τα ρεβύθια).

Δεν είναι τυχαίο που συνδυάζουμε μόνο αυτή την ποικιλία των φασολιών με μάραθα. Δοκιμάστε τα και θα διαπιστώσετε πόσο πολύ δένουν οι γεύσεις των υλικών.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...