157
Το αμύγδαλο είναι προαιρετικό στους κουραμπιέδες | Shutterstock

Κουραμπιέδες λαδένιοι και λαμπιόνια μαργαρίτες

Μαρία Τσέκου 16 Δεκεμβρίου 2017, 10:10
Το αμύγδαλο είναι προαιρετικό στους κουραμπιέδες
|Shutterstock

Κουραμπιέδες λαδένιοι και λαμπιόνια μαργαρίτες

Μαρία Τσέκου 16 Δεκεμβρίου 2017, 10:10

Κάθε φορά που σκέφτομαι Χριστούγεννα, η ίδια εικόνα έρχεται στο μυαλό μου: τη μάνα μου να φτιάχνει κουραμπιέδες λαδένιους κι εμένα ξαπλωμένη στο πάτωμα, πάνω στο πολύχρωμο χαλί που είχε στρωθεί για τις γιορτινές αυτές μέρες, να χαζεύω το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τι χάζευα στο δέντρο; Μα τα λαμπιόνια – μαργαρίτες! Από τη μια ήταν τα πρώτα φωτάκια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο σπίτι και από την άλλη ήταν τόσο ωραία, που νομίζω πως δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Στο μεταξύ η μαμά έφτιαχνε ατελείωτα ταψιά με κουραμπιέδες και στη συνέχεια τα έψηνε στον ξυλόφουρνο της αυλής σε χρόνο ρεκόρ.

Αυτούς, λοιπόν, τους κουραμπιέδες θα σας περιγράψω πιο κάτω, αφού έχω πάρει και τις απαραίτητες οδηγίες, εκτός από αυτές της μαμάς, και από τη φιλενάδα μου το Ριτάκι (ειδικός στον κουραμπιέ, αλλά και στις δίπλες δεν πάει πίσω). Τα υλικά απλά και μάλλον τα έχετε όλα… ο χρόνος που χρειάζεστε λίγος, το αποτέλεσμα απλά τέλειο!

Διαβάστε τη συνταγή εδώ.