199
Γίνεται με γάλα, πατάτες, βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη | Shutterstock

Καιρός για πατατόσουπα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 4 Οκτωβρίου 2017, 09:00
Γίνεται με γάλα, πατάτες, βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη
|Shutterstock

Καιρός για πατατόσουπα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 4 Οκτωβρίου 2017, 09:00

Αξίζει πράγματι να δοκιμάσετε αυτή τη θερμαντική σούπα με τρία όλα κι όλα υλικά που ζεσταίνει σώμα και ψυχή… H συνταγή είναι από τις πιο σημαντικές που έχω στη σελίδα και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πουθενά στο internet. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται διαδικτυακά. Δεν γνωρίζω αν έχει καταγραφεί σε έντυπο. Σ’ αυτά –τα αμέτρητα- που διαθέτω δεν την έχω βρει αλλά δεν έχω βέβαια  όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν.

Η πρώτη φορά που άκουσα για το πατατόγαλο ήταν πριν από 12-13 χρόνια από μια αγαπημένη συνάδελφο, μια ΚΥΡΙΑ που δεν είναι πια μαζί μας. Τότε η συνταγή είχε περάσει απαρατήρητη  και σχεδόν ξεχάστηκε, μέχρι  πριν από 2-3 εβδομάδες που αγόρασα πρόβειο γάλα και κάποιος που με είδε μου είπε: «κάμε μια ολιά*  πατατόσουπα και θα με θυμηθείς». Εννοείται ότι ζήτησα διευκρινίσεις…

Την έφτιαξα λοιπόν με τον τρόπο, που μου την περιέγραψαν και με ό,τι θυμήθηκα από την παλιότερη κουβέντα που είχα για το πιάτο αυτό. Ρώτα από δω, ρώτα από κει, έχω βγάλει μια μικρή άκρη για το πατατόγαλο. Σούπα των βοσκών των Αστερουσίων είναι,  της οροσειράς του νομού Ηρακλείου με τα πολλά μοναστήρια και τα πανέμορφα χωριά.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...