193
Φτιάξτε τυρί-κρέμα, κάντε το μπαλάκια και συντηρήστε τα μέσα σε ελαιόλαδο | Εύη Σκούρα

Μπαλάκια τυριού από γιαούρτι (labneh)

Εύη Σκούρα 13 Σεπτεμβρίου 2017, 16:57
Φτιάξτε τυρί-κρέμα, κάντε το μπαλάκια και συντηρήστε τα μέσα σε ελαιόλαδο
|Εύη Σκούρα

Μπαλάκια τυριού από γιαούρτι (labneh)

Εύη Σκούρα 13 Σεπτεμβρίου 2017, 16:57

Σκέφτηκα πολύ για το αν θα βάλω ή όχι ανάρτηση αυτές τις μέρες, που βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις… Νίκησε η αισιόδοξη πλευρά του χαρακτήρα μου (ως συνήθως) που βλέπει πάντα το θετικό και τελικά αποφάσισα να την δημοσιεύσω. Άλλωστε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις μέρες είναι να ελπίζουμε πως θα γίνει το καλύτερο για την πατρίδα μας.

Μπαλίτσες από τυρί γιαουρτιού μαριναρισμένες σε μπαχαρικά, μυρωδικά και ελαιόλαδο. Πλέον αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές! Είναι πολύ νόστιμο, εύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε συνδυάζοντας όποια μπαχαρικά και μυρωδικά σας αρέσουν. Την αδυναμία μου για το γιαούρτι την έχω εκφράσει πολλές φορές. Και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί το γιαούρτι είναι τελικά ένα μαγικό υλικό, με άπειρες δυνατότητες, τις οποίες ανακαλύπτω συνεχώς.

Θυμάστε τα 5 υγιεινά ντιπς που σας είχα προτείνει, τα οποία βασίζονται σε στραγγιστό γιαούρτι; Τα έχετε αγαπήσει πολύ, κι εγώ το ίδιο. Τότε είχα αφήσει το γιαούρτι να στραγγίξει στο ψυγείο όλη τη νύχτα, για να πάρω ένα γιαούρτι πιο πηκτό από το συνηθισμένο.  Σκέφτηκα λοιπόν πως αν αφήσω το γιαούρτι να στραγγίξει περισσότερο χρόνο, θα γίνει ακόμα πιο πηκτό. Και έτσι έγινε.

Δείτε τη συνταγή εδώ