187
Το κάρι, ο κουρκουμάς και μια υποψία μοσχοκάρυδου δίνουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό αυτό | Κική Τριανταφύλλη

Αίφνης ένα βράδυ, κοτόπουλο με αγκινάρες

Κική Τριανταφύλλη 27 Ιουνίου 2017, 10:12
Το κάρι, ο κουρκουμάς και μια υποψία μοσχοκάρυδου δίνουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό αυτό
|Κική Τριανταφύλλη

Αίφνης ένα βράδυ, κοτόπουλο με αγκινάρες

Κική Τριανταφύλλη 27 Ιουνίου 2017, 10:12

Έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε παπουτσωμένο γαύρο; Και να παγώσετε ρόγες από σταφύλι για να κρυώσουν το κρασί τους οι καλεσμένοι σας χωρίς να το νερώσουν; Φαντάζομαι πώς όχι γιατί κάτι θα είχε πάρει και το δικό μου αυτί τόσο καιρό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ο παπουτσωμένος γαύρος, δηλαδή μελωμένη μελιτζάνα παπουτσάκι που αντί για κιμά έχει γέμιση με γαύρο, όπως και  οι αγκινάρες με το κοτόπουλο, που σας έχω παρακάτω τη συνταγή, είναι δύο, μόνο, από τα ευφάνταστα πιάτα που ετοιμάζουν η Φωφή και ο Χάρης στο παραμυθένιο τους Αίφνης.

Μπορεί να σας ξαφνιάζει, όπως ξάφνιασε κι εμάς, ειδικά η μελιτζάνα με τον γαύρο -μέσα σε μια μπουκιά κρύβει ολόκληρο το ελληνικό καλοκαίρι- αλλά περισσότερο από όλα μάς ξάφνιασε το ίδιο το μαγαζί και το παραμυθένιο του κόνσεπτ.

Όταν ήρθε η πρόσκληση, σκέφτηκα ότι θα πάμε σε κάποια από τις ταβέρνες που υπάρχουν στα νότια, και όμως όχι. Το Αίφνης είναι ένα μικροσκοπικό εστιατόριο, με τη γλύκα γαλλικού μπιστρό και καλοβαλμένου σπιτιού μαζί, που άνοιξε πριν από έξι μήνες σε μια ήσυχη, καθαρά αστική γειτονιά της Αργυρούπολης.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...