232
Προαιρετικά μπορείτε να διακοσμήσετε τις μπάρες με σοκολάτα ταιριάζει πολύ με το παντζάρι | Εύη Σκούρα

Αυτός είναι ο τρόπος για να φάνε παντζάρια τα παιδιά

Εύη Σκούρα 29 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00
Προαιρετικά μπορείτε να διακοσμήσετε τις μπάρες με σοκολάτα ταιριάζει πολύ με το παντζάρι
|Εύη Σκούρα

Αυτός είναι ο τρόπος για να φάνε παντζάρια τα παιδιά

Εύη Σκούρα 29 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00

Ο συνδυασμός των υλικών για αυτές τις μπάρες δημητριακών μπορεί να σας παραξενέψει. Όμως θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο όμορφο και εύγευστο αποτέλεσμα δίνουν, τελικά. Άλλωστε, το παντζάρι χρησιμοποιείται πολύ στα σοκολατένια επιδόρπια και ιδιαίτερα στα κέικ.

Η προσθήκη του παντζαριού, πέρα από το εντυπωσιακό χρώμα, προσδίδει και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βητακυανίνη, η οποία μπορεί να περιορίσει τη βλάβη, που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες. Βελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το παντζάρι που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την συνταγή, εγώ το έψησα στο φούρνο, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε και βραστό παντζάρι, ή, ψημένο στον ατμό.

Tip: Όσο ψήνετε ένα οποιοδήποτε φαγητό στον φούρνο, βάλτε σε μια ακρούλα μερικά παντζάρια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε ρεύμα και έχετε έτοιμα παντζάρια για την σαλάτα σας, για αυτές τις μπάρες και για πολλές άλλες συνταγές που θα δούμε στο μέλλον. Μετά, τα διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Η διακόσμηση με σοκολάτα είναι προαιρετική. Δεν είναι ανάγκη να την βάλετε εάν θέλετε να περιορίσετε τις θερμίδες. Σίγουρα όμως τους ταιριάζει πολύ!

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...