222
Ένα ενδιαφέρον ορεκτικό με βραστό αυγό μέσα σε ζελέ ντομάτας εμπευσμένο από την έκθεση GR80s | [Εύη Σκούρα]

Ζελέ τομάτας με αυγά

Εύη Σκούρα 19 Απριλίου 2017, 10:12
Ένα ενδιαφέρον ορεκτικό με βραστό αυγό μέσα σε ζελέ ντομάτας εμπευσμένο από την έκθεση GR80s
|[Εύη Σκούρα]

Ζελέ τομάτας με αυγά

Εύη Σκούρα 19 Απριλίου 2017, 10:12

Αυτόν τον χειμώνα όλη η Αθήνα ζει σε ρυθμούς  80’s! Από την μία η έκθεση GR80’s στην Τεχνόπολη με παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από την άλλη 9 πολύ γνωστά μπαρ της πόλης που έχουν δημιουργήσει ένα 80’s menu με cocktails της εποχής σε προνομιακές τιμές, Και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες δράσεις που δεν γνωρίζω, μια και τα 80’s είναι πολύ trendy φέτος.

Πάνω σε αυτή την 80’s  ατμόσφαιρα, είπαμε να συμβάλλουμε και εμείς, πολλές ελληνίδες food bloggers φτιάχνοντας μια ομαδική ανάρτηση με αυτό το θέμα. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, συνταγές που μας θυμίσουν τα φαγητά που τρώγαμε τότε, με μια σημερινή πινελιά. Η δική μου πρόταση, το ζελέ τομάτας με αυγά είναι ένα ορεκτικό που θα φτιάχνατε για ένα δείπνο με φίλους. Τις υπόλοιπες προτάσεις από φίλες bloggers θα τις βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.

Το πιάτο αυτό είναι ένα αρωματικό ζελέ από φρέσκιες τομάτες, γεμισμένο με αυγό βραστό και γαρνιρισμένο με πάστα αντζούγιας και κάππαρη, σερβιρισμένο πάνω σε φρέσκια, πιπεράτη ρόκα. Μην σας τρομάζει η πάστα αντζούγιας, ταιριάζει πολύ, ιδιαίτερα με το αυγό. Αν πάλι δεν σας αρέσει, σας έχω εναλλακτική. Μία κρέμα από φρέσκα μαλακά τυριά της αρεσκείας σας (μανούρι, γαλοτύρι, κοπανιστή, κατίκι, κ.α.) με ψιλοκομμένα μυρωδικά, θα έκαναν υπέροχο ζευγάρι με το ζελέ τομάτας. Επιλέγετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ