153
O Ζόραν Ζάεφ μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο | REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Ζάεφ: Πιο κοντά από ποτέ η επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 18:32
O Ζόραν Ζάεφ μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο
|REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Ζάεφ: Πιο κοντά από ποτέ η επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 18:32

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί. Ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...