258
O υφυπουργός της κυβέρνησης Μέι ανακοινώνει την παραίτηση του στη Βουλή των Λόρδων | Youtube/ BBC

Υπουργός παραιτήθηκε επειδή άργησε να απαντήσει σε κοινοβουλευτική ερώτηση [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 13:28
O υφυπουργός της κυβέρνησης Μέι ανακοινώνει την παραίτηση του στη Βουλή των Λόρδων
|Youtube/ BBC

Υπουργός παραιτήθηκε επειδή άργησε να απαντήσει σε κοινοβουλευτική ερώτηση [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 13:28

Ο Μάικλ Μπέιτς, υφυπουργός της κυβέρνησης Μέι στο υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης, άφησε τους πάντες εμβρόντητους την Τετάρτη στη Βουλή των Λόρδων, όταν παίρνοντας τον λόγο ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο λόγος; Είχε αργήσει να προσέλθει να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης (της Ρουθ Λίστερ των Εργατικών).

Δηλώνοντας βαθιά ντροπιασμένος από την αδικαιολόγητη, όπως είπε, καθυστέρησή του και το γεγονός ότι δεν ήταν στη θέση του προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις της πολιτικού αντιπάλου του, ο Μπέιτς δεν έμεινε σε μία απλή έκφραση συγγνώμης, αλλά ανακοίνωσε ότι υποβάλει την παραίτησή του, προκαλώντας ένα επιφώνημα απογοήτευσης από όλες τις πλευρές στη Βουλή των Λόρδων (δείτε το βίντεο κάτω).

«Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από την συνάδελφό μου, τη βουλευτή Λίστερ, που δεν ήμουν στη θέση μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις της, πάνω σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη βουλή των Λόρδων και απολαμβάνω το προνόμιο να απαντάω ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης πίστευα πάντα ότι αποτελεί καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ευγένειας και σεβασμού. Ντρέπομαι βαθιά που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα υποβάλλω την παραίτησή μου», ανέφερε στην ομιλία του ο Μάικλ Μπέιτς διδάσκοντας ήθος, ευθιξία και σεβασμό για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Συνάδελφοί του έσπευσαν να τον καλέσουν να επαναθεωρήσει την απόφασή του, χωρίς αποτέλεσμα, σήμερα ωστόσο, έγινε γνωστό ότι η Τερέζα Μέι δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Ούτε λόγος φυσικά να δούμε ποτέ κάτι ανάλογο στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού η  «παραίτηση» παραμένει άγνωστη λέξη για τη συντριπτική πλειονότητα υπουργών και βουλευτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...