152
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή - υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών, αντίστοιχα | Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

«Τo EWG δεν απέρριψε την εκταμίευση των 800 εκατ.» επιμένει το υπ. Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 23:09
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή - υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών, αντίστοιχα
|Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

«Τo EWG δεν απέρριψε την εκταμίευση των 800 εκατ.» επιμένει το υπ. Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 23:09

«Ανυπόστατα» χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το EuroWorking Group συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Κατά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕη υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

«Επομένως, η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα με την εκταμίευση».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς τα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...