339
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους | REUTERS/Joshua Roberts

Υπερήφανος Ελληνας δηλώνει εν όψει 25ης Μαρτίου ο Πρίμπους

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2017, 11:52
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους
|REUTERS/Joshua Roberts

Υπερήφανος Ελληνας δηλώνει εν όψει 25ης Μαρτίου ο Πρίμπους

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2017, 11:52

Για την ελληνική καταγωγή του (από την πλευρά της μητέρας του) και για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας αναφέρθηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους κατά τη διάρκεια δείπνου προς τιμή του αρχιεπισκόπου Δημητρίου στο Μπλερ Χάους με αφορμή την εθνική επέτειο.

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρίμπους παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μαικλ Πενς και ο ημέτερος υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Μάλιστα ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανήρτησε και τη φωτογραφία του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο twitter.

Κατά την παρέμβασή του ο Πενς μίλησε για την εκδήλωση σήμερα Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Αρχιεπισκοπή, αλλά και για την υποστήριξη του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μετέφερε, τέλος τους χαιρετισμούς του προέδρου Τραμπ, ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την ομογένεια και την Ελλάδα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Πρίμπους, ο οποίος μίλησε για την προεδρία Τραμπ και για τα σχέδια της ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα.

Προσέθεσε ότι είναι υπερήφανος που είναι Ελληνας και εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τον ελληνικό λαό αλλά και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Την χαρακτήρισε σπουδαία παράδοση για τον Λευκό Οίκο και θύμισε ότι ξεκίνησε από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως η εκδήλωση αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και δείχνει την σημασία που δίνουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα στη συνεργασία τους. Είπε ακόμη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί και βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφει η Ελλάδα προς τις ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά τη στάση της «στην οικονομική κρίση τον Ιούνιο του 2015, αλλά και τώρα όπου πράγματι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από μια οικονομική κρίση και ζητάμε την συμπαράσταση όλων συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...