280
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν χρυσός ολυμπιονίκης και στο Ρίο | Angelos Zymaras / AZSPORTSIMAGES / SOOC

Χρυσός και στο Μπακού ο Πετρούνιας, ασημένια η Μιλλούση

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2017, 13:43
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν χρυσός ολυμπιονίκης και στο Ρίο
|Angelos Zymaras / AZSPORTSIMAGES / SOOC

Χρυσός και στο Μπακού ο Πετρούνιας, ασημένια η Μιλλούση

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2017, 13:43

Ενα χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017», δίπλα σε αυτό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, προσέθεσε στη συλλογή του ο γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας. Ο νεαρός αθλητής προκάλεσε για μία ακόμη φορά και τον θαυμασμό του Πρωθυπουργού, ο οποίος τον συνεχάρη για το χρυσό σε σχόλιο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Πετρούνιας τον ευχαρίστησε με ένα δικό του σχόλιο, στέλνοντας παράλληλα ένα εύστοχο μήνυμα. «Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους», γράφει ο ίδιος.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του κ. Τσίπρα: «Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!».

Εκτός από τον Πετρούνια, στο Μπακού έλαμψε και η Βασιλική Μιλλούση η οποία κατέκτησε το ασημένιο στη δοκό ισορροπίας, ενισχύοντας την ελληνική συγκομιδή.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έφτασε στον τελικό όπου για ελάχιστους βαθμούς έχασε την πρωτιά από την Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ, η οποία είχε 13,833 βαθμούς έναντι 13,633 βαθμούς της Μιλλούση. Την τριάδα συμπλήρωσε η Αυστραλή Εμιλι Λιτλ (13,433 βαθμοί).

Επόμενος στόχος της Μιλλούση είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου).

Βασιλική Μιλλούση: Τελικός δοκού (Μπακού, 19/03/2017)

Μαγευτική η Βασιλική Μιλλούση στον τελικό της δοκού, στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού! #hellenicgymnastics #gymnastics

Geplaatst door Hellenic Gymnastics Federation op Zondag 19 maart 2017

Το Σάββατο, υπό τους ήχους του «Ζορμπά» ο Πετρούνιας απέδειξε και στο Μπακού γιατί παραμένει ο κορυφαίος στον κόσμο στο αγώνισμα των κρίκων, εκτελώντας με άνεση το πρόγραμμα.

Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15,466 βαθμούς έναντι 14,766 του Ιάπωνα Καζουγιούκι Τακέντα και 14,233 του Ουκρανού Γεβγκέν Γιουντένκοφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε περάσει με άνεση και ικανή διαφορά βαθμών ήδη από τον προκριματικό αγώνα.

Τέταρτος στην τελική κατάταξη ήταν ο Ιάπωνας Σόγκο Νονομούρα με 14,133 βαθμούς και πέμπτος ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με 13,800 βαθμούς.

Απονομή χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια (Μπακού, 18/03…

Συγκίνηση και περηφάνια: Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου για τον μοναδικό Eleftherios Petrounias, στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού! #hellenicgymnastics #gymnastics #lordoftherings

Geplaatst door Hellenic Gymnastics Federation op Zaterdag 18 maart 2017

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...