418
Η ποδοσφαιρική φωτογραφία της χρονιάς: ο Ντιέγκο Μαραντόνα (με κίτρινο παπιγιόν) έχει τραβήξει στην κλήρωση το καρτελάκι που γράφει «Αγγλία» | REUTERS/ Kai Pfaffenbach

Ωρα Μουντιάλ: Το «χέρι του Θεού» (Μαραντόνα) έβγαλε την Αγγλία

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 17:57
Η ποδοσφαιρική φωτογραφία της χρονιάς: ο Ντιέγκο Μαραντόνα (με κίτρινο παπιγιόν) έχει τραβήξει στην κλήρωση το καρτελάκι που γράφει «Αγγλία»
|REUTERS/ Kai Pfaffenbach

Ωρα Μουντιάλ: Το «χέρι του Θεού» (Μαραντόνα) έβγαλε την Αγγλία

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 17:57

Στην παγωμένη Ρωσία και συγκεκριμένα στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου στράφηκαν όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί διεξήχθη, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές καλοκαίρι.

Και εκεί, συνέβη, μία από τις μεγαλύτερες συμπτώσεις στην Ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, πήγε στην κληρωτίδα, και το καρτελάκι που τράβηξε έγραφε «Αγγλία». Το «χέρι του Θεού» εμφανίστηκε και πάλι, όπως είχε ισχυριστεί ο μέγιστος ποδοσφαιριστής μετά τον αγώνα Αργεντινής – Αγγλίας (2-1) στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986, όταν άνοιξε το σκορ με το χέρι αφήνοντας εμβρόντητο τον γκολκίπερ της Αγγλίας Πίτερ Σίλτον. Βέβαια, για την ιστορία, λίγο μετά το γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί, ο ίδιος πέτυχε το λεγόμενο «γκολ του αιώνα», τρέχοντας με την μπάλα 60 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα, περνώντας πέντε άγγλους παίκτες…

Αλλά αυτά είναι ωραίες αναμνήσεις – η δράση μπαίνει σε φάση… προετοιμασίας καθώς η τελετή κλήρωσης των ομίλων ήταν εντυπωσιακή.

Φυσικά, ήταν όλοι εκεί. Πρώην και νυν αστέρες του αθλήματος, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες.

Αρχικά, στην σκηνή ανέβηκε ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζάνι Ινφαντίνο που αντάλλαξαν αμοιβαίες φιλοφρονήσεις.

2017-12-01T150722Z_1533359105_RC16720F6F60_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-DRAW

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία, η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική 5, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3.

Η γενική αρχή της FIFA είναι να εξασφαλίσει ότι κανένας όμιλος δεν έχει πάνω από μία ομάδα από την ίδια ζώνη. Αυτό ισχύει για όλες τις ζώνες εκτός της Ευρώπης, η οποία αντιπροσωπεύεται από 14 ομάδες. Κάθε όμιλος  θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία, αλλά όχι περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι 32 ομάδες θα διεκδικήσουν το επόμενο καλοκαίρι σε 11 πόλεις της Ρωσίας το στέμμα της πρωταθλήτριας κόσμου.

Δείτε τα γκρουπ όπως προέκυψαν από την κλήρωση:

  • 1ος: Ρωσία – Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος – Ουρουγουάη
  • 2ος: Πορτογαλία – Ισπανία – Μαρόκο – Ιράν
  • 3ος: Γαλλία – Αυστραλία – Περού – Δανία
  • 4ος: Αργεντινή – Ισλανδία – Κροατία – Νιγηρία
  • 5ος: Βραζιλία – Eλβετία – Κόστα Ρίκα – Σερβία
  • 6ος: Γερμανία – Μεξικό – Σουηδία – Νότια Κορέα
  • 7ος: Βέλγιο – Παναμάς – Τυνησία – Αγγλία
  • 8ος: Πολωνία – Σενεγάλη – Κολομβία – Ιαπωνία

DP-P_3PXcAAj8Wb.jpg large

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...