681
To εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού έπλεξε η Φώφη Γεννηματά, που μετά το άνοιγμα σε Βενιζέλο, ρίχνει γέφυρες και προς ΚΙΔΗΣΟ | ΙΝΤΙΜΕnews

Ξαφνική «βροχή» συγχαρητηρίων στον Γ. Παπανδρέου για μια βράβευση

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 16:27
To εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού έπλεξε η Φώφη Γεννηματά, που μετά το άνοιγμα σε Βενιζέλο, ρίχνει γέφυρες και προς ΚΙΔΗΣΟ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ξαφνική «βροχή» συγχαρητηρίων στον Γ. Παπανδρέου για μια βράβευση

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 16:27

Και ξαφνικά όλοι στο ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν τις «ηγετικές ικανότητες» και «το έργο του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο της πρωθυπουργίας του». Με αφορμή τη βράβευση του από την International Leadership Association, πρώτη έσπευσε να συγχαρεί τον πρώην πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, ενώ ακολούθησε ο Γιάννης Μανιάτης. Αμφοτεροι μίλησαν για δικαίωση του σκληρού αγώνα που έδωσε ο Γιώργος Παπαναδρέου τη διετία 2009-11 προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Και όλα αυτά βεβαίως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στο χώρο της Κεντροαριστεράς που ετοιμάζεται για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της.

Η είδηση της βράβευσης του κ. Παπανδρέου για το έργο του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011, έδωσε την ευκαιρία στη Φώφη Γεννηματά, να συγχαρεί τόσο τον ίδιο για τη διάκριση,  αλλά και συνολικά το σοσιαλιστικό κίνημα για την προσφορά του στη χώρα.

Στη δήλωσή της για την απονομή του Βραβείου Ηγετικής Προσφοράς της ΙLA στον πρώην πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, υπερθεματίζει τόσο τις ηγετικές ικανότητες και τα προσόντα του κ. Παπανδρέου, όσο και για τη συμβολή της παράταξης συνολικά στον αγώνα να κρατηθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται και στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει της ανάδειξης του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς καθώς μετά το άνοιγμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυρία Γεννήματα αναζητά ερείσματα και προς την πλευρά του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου (George A….

Geplaatst door Fofi Gennimata op Vrijdag 13 oktober 2017

«Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας  έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση», αναφέρει στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συγχαίρει τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ για τη διάκριση:

«Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων  της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. 

Γιώργο, θερμά συγχαρητήρια!».

O δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Τα συγχαρητήριά του στον πρώην πρωθυπουργό εξέφρασε και ο Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας λόγο για μία ακόμη αναγνώριση των μαχών που έδωσαν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, «όταν η Νέα Δημοκρατία αρνιόταν στα Ζάππεια την πραγματικότητα της χρεοκοπίας Καραμανλή και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μοίραζε απλόχερα μίσος».

Geplaatst door Γιάννης Μανιάτης op Vrijdag 13 oktober 2017

Η βράβευση

Μεταξύ άλλων, στην απόφασή της να τιμήσει τον κ. Παπανδρέου η International Leadership Association τονίζει ότι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, « συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την Πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους έλληνες πολίτες».

Σημειώνεται επίσης στην απόφαση ότι το περιοδικό Foreign Policy τον ενέταξε μεταξύ των Top 100 Global Thinkers και ότι σήμερα, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, « συνεχίζει να εργάζεται για τη συνέργεια των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να αντιμετωπισθούν οι παγκόσμιες οικονομικές και θεωρητικές προκλήσεις που εμποδίζουν έναν δικαιότερο κόσμο.»

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει τις αξίες της ILA και αποτελεί ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για όλους εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές προς όφελος του κάθε ανθρώπου και της παγκόσμιας κοινότητας», σχολίασε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ILA, Cynthia Cherrey.

«Το βραβείο αυτό  αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διάκριση προς το πρόσωπό του, τονίζοντας πως «αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή, είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...