321
Ο νεαρός γιατρός την γλίτωσε με ένα δάγκωμα και μερικές εκδορές |

Πώς ξεφεύγεις από τα σαγόνια του καρχαρία; Του δίνεις γροθιά στη μύτη!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 12:55
Ο νεαρός γιατρός την γλίτωσε με ένα δάγκωμα και μερικές εκδορές |

Πώς ξεφεύγεις από τα σαγόνια του καρχαρία; Του δίνεις γροθιά στη μύτη!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 12:55

Ηταν πριν από δύο χρόνια όταν ο αυστραλός σέρφερ Μικ Φάνινγκ κατάφερε να γλιτώσει από επίθεση καρχαρία, χτυπώντας τον στο ρύγχος, στη διάρκεια πρωταθλήματος σέρφινγκ στη Νότια Αφρική. Το βίντεο (κάτω) είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου…

Ανάμεσα στα εκατομμύρια κόσμου που το είδε ήταν και ο βρετανός Τσάρλι Φράι. Ο 25χρονος γιατρός έμελλε να δεχτεί και ο ίδιος επίθεση από καρχαρία και τελικά να σωθεί χρησιμοποιώντας την τακτική του σέρφερ Μικ Φάνινγκ.

Ο νεαρός γιατρός δέχθηκε την τρομακτική επίθεση ενώ έκανε σέρφινγκ στην παραλία Αβόκα, βόρεια του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία. Τελικά κατάφερε να γλιτώσει ρίχνοντας μια γροθιά στο ρύγχος του καρχαρία, που είχε προλάβει να τον δαγκώσει στο χέρι.

Ιδού πώς περιέγραψε το επεισόδιο:

«Ακουσα ένα δυνατό θόρυβο και νόμισα ότι ήταν ένας από τους φίλους του που έπαιζε με τα νερά. Οταν όμως γύρισα, είδα το κεφάλι του καρχαρία και τα τεράστια σαγόνια τουΣτράφηκα στα δεξιά και είδα το κεφάλι του καρχαρία με τα δόντια του και απλώς του έριξα μια γροθιά στο ρύγχος. Ανέβηκα ξανά στη σανίδα μου, φώναξα τους φίλους μου που ήταν εκεί και κατάφερα να ‘καβαλήσω’ ένα κύμα και να βγω στην ακτή».

Ο Τσάρλι Φράι λοιπόν γλίτωσε από την επίθεση χάρη στην τακτική που αντέγραψε από τον σέρφερ Μικ Φάνινγκ. «Είπα στον εαυτό μου: Απλά κάνε ό,τι έκανε ο Μικ, χτύπησέ τον στη μύτη», δήλωσε. Και ευχαρίστησε δημόσια τον Μικ χαριτολογώντας ότι του χρωστάει κέρασμα μια μπίρα.

Αφηγούμενος σε τοπικό δίκτυο την εμπειρία του είπε: «Δεν ένιωσα τα δόντια του να βυθίζονται, αλλά σαν ένα χέρι που με άρπαξε και με κουνούσε. Δεν το κατάλαβα, επειδή σκεφτόμουν “πάει, θα πεθάνω” και το μόνο που είχα κατά νου ήταν πώς να βγω το ταχύτερο δυνατό στην ακτή».

Τελικά κατάφερε να βγει στην ακτή και οι επίσης γιατροί φίλοι του τον μετέφεραν σε νοσοκομείο με ένα τραύμα στο χέρι από το δάγκωμα του καρχαρία και μερικές εκδορές.

Λίγη ώρα αργότερα, διασώστες που επέβαιναν σε ελικόπτερο εντόπισαν έναν καρχαρία μήκους περίπου τριών μέτρων κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...