942
Ολα έτοιμα και το χαλί από τους υπευθύνους της βραδιάς και τον παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ (στη μέση) στρώνεται | REUTERS/Mario Anzuoni

Βραβεία ΕΜΜΥ: Ποιοι θα αγκαλιάσουν τη φτερωτή γυναίκα;

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2017, 00:27
Ολα έτοιμα και το χαλί από τους υπευθύνους της βραδιάς και τον παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ (στη μέση) στρώνεται
|REUTERS/Mario Anzuoni

Βραβεία ΕΜΜΥ: Ποιοι θα αγκαλιάσουν τη φτερωτή γυναίκα;

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2017, 00:27

Μία καλλίγραμμη φτερωτή γυναίκα κρατάει στα προτεταμένα χέρια της το σύμβολο του ατόμου. Είναι το αγαλματάκι που ποθεί διακαώς να κερδίσει κάθε ηθοποιός που κάνει τηλεόραση. Ένα αγαλματάκι που σχεδίασε για τα EMMY, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τη γυναίκα του, ο μηχανικός τηλεοράσεως και μοντέρ Louis McManus το 1948, παρουσιάζοντας την τηλεόραση ως το συνταίριασμα της τέχνης (τα φτερά) και της επιστήμης (το άτομο). Τα εν λόγω βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1949, για να καθιερωθούν έκτοτε ως οι σημαντικότερες διακρίσεις για τους ανθρώπους της μικρής οθόνης. Διακρίσεις που δεδομένης της τηλεοπτικής άνθισης των τελευταίων χρόνων, κυρίως με τη δημιουργία σειρών εφάμιλλων ή και καλύτερων με τις πιο φιλόδοξες κινηματογραφικές ταινίες, τείνουν να γίνουν (αν δεν έχουν γίνει ήδη) εφάμιλλες των Οσκαρ.

Τελευταίες εργασίες στο άγαλμα των EMMY φωτό: REUTERS/Mario Anzuoni
Τελευταίες εργασίες στο άγαλμα των EMMY (φωτό: REUTERS/Mario Anzuoni)

ΕΜΜΥ 2017 λοιπόν, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο από το Microsoft Theater του Λος Αντζελες. Η ώρα προβολή για την Ελλάδα θα είναι τα χαράματα (03.00) της Δευτέρας, από το FOX Life (Cosmote tv, Nova και Vodafon Tv), ενώ το σόου θα επαναπροβληθεί την ίδια μέρα στις 21.00. Οικοδεσπότης θα είναι ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και κωμικός Στίβεν Κόλμπερτ, ενώ τη φετινή εκδήλωση θα λαμπρύνουν με τις υποψηφιότητές τους (πολλοί από αυτούς και με τις παρουσίες τους) κορυφαίοι σταρ του θεάματος όπως οι: Σούζαν Σαράντον, Τζέσικα Λανγκ, Τζέιν Φόντα, Λίλι Τόμλιν, Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαϊόλα Ντέιβις, Αλεκ Μπόλντουιν κ.ά. Ας θυμηθούμε όμως τις κατηγορίες με τις σημαντικότερες υποψηφιότητες.

Καλύτερη δραματική σειρά

* Handmaid’s Tale

* Stranger Things

* Westworld

* Βetter call Saul

* The Crown

* House Of Cards

* This Is Us

Σκληρός ο ανταγωνισμός. Δίπλα στις παλαιότερες επιτυχίες «Better call Saul» και «House of cards» συναγωνίζονται εξίσου δυνατές νέες παραγωγές. Το αριστοτεχνικά γυρισμένο (αν και αρκετά αργό) «Handmaid’s tale» (μεταφορά στην τηλεόραση της «Η ιστορία της πορφυρής δούλης» της Μάργκαρετ Ατγουντ) και το νοσταλγικό (και τρομακτικό) «Stranger things» που με τον πρώτο κύκλο του απέκτησε φανατικούς θεατές και έδωσε ώθηση στη βαλτωμένη καριέρα της Γουινόνα Ράιντερ μοιάζουν να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για διάκριση. Μήπως, όμως, κάνει την έκπληξη το αγαπησιάρικο «This is us»;

handsmaid
Η Ελίζαμπεθ Μος στο «Handmaid’s Tale» (Hulu)
stranger
Μυστήρια πράγματα στο «Stranger Things» (Netflix)

Καλύτερη κωμική σειρά

* Master of None

* Modern Family

* Silicon Valley

* Black-ish

* Atlanta

* Unbreakable Kimmy Schmidt

* Veep

Τα τελευταία χρόνια το «Veep» έχει πολλές υποψηφιότητες και κερδίζει πάντα διάφορα βραβεία. Το «Modern family» πάλι, έπειτα από οκτώ χρόνια προβολής έχει χάσει το νεύρο του, οπότε μάλλον θα μείνει με την υποψηφιότητα. Να είναι, άραγε, το πολυπαινεμένο «Atlanta» το σίριαλ που φέτος θα κερδίσει;

unbreak
Unbreakable Kimmy Schmidt (Eric Liebowitz / Netflix)
master
Ο Αζίζ Ανσάρι του «Master of None» (K.C. Bailey/Netflix)

Καλύτερη μίνι σειρά

* Big Little Lies

* Feud

* Fargo

* Genius

* The Night Of

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτι το «Big Little Lies» ήταν μιαν ευτυχισμένη τηλεοπτική στιγμή, κυρίως χάρη στις ερμηνείες της Νικόλ Κίντμαν, της Ρις Γουίδερσπουν και της Λόρα Ντερν. Η βράβευσή του είναι περισσότερο από πιθανή. Είναι όμως το και «Feud», με θέμα την ιστορική πλέον έχθρα ανάμεσα στην Μπέτι Ντέϊβις και την Τζόαν Κρόφορντ και με τις Σούζαν Σαράντον και Τζέσικα Λανγκ να μεγαλουργούν στους ρόλους των δύο σταρ… Ισχυρός αντίπαλος.

feud
Η Σούζαν Σαράντον και η Τζέσικα Λανγκ στο «Feud»

Α’ ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά

* Μπομπ Oντενκερκ (Better Call Saul)

* Στέρλινγκ Κ Μπράουν (This Is Us)

* Λιβ Σράιμπερ (Ray Donovan)

* Μίλο Βεντιμίλια (This Is Us)

* Άντονι Χόπκινς (Westworld)

* Κέβιν Σπέισι (House of Cards)

* Μάθιου Ρις (The Americans)

hopkins
Ο Άντονι Χόπκινς του Westworld

Α’ γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά

* Ρόμπιν Ράιτ (House Of Cards)

* Εβαν Ρέιτσελ Γουντ (Westworld)

* Βάιολα Ντέιβις (How to Get Away with Murder)

* Κλερ Φόι (The Crown)

* Ελίζαμπεθ Μος (The Handmaid’s Tale)

* Κέρι Ράσελ (The Americans)

foy
Η Κλερ Φόι στο «The Crown» (Netflix)

Α’ ανδρικός ρόλος σε κωμική σειρά

* Ζακ Γκαλιφιανάκης (Baskets)

* Ντόναλντ Γκλόβερ (Atlanta)

* Aντονι Άντερσον (black-ish)

* Γουίλιαμ Μέισι (Shameless)

* Τζέφρι Τάμπορ (Transparent)

* Αζίζ Ανσάρι (Master of None)

dglover
Ο Ντόναλντ Γκλόβερ (Quantrell D. Colbert/FX Networks.)

Α’ γυναικείος σε κωμική σειρά

* Λίλι Τόμλιν (Grace and Frankie)

* Τζέιν Φόντα (Grace and Frankie)

* Πάμελα Άντλον (Better Things)

* Αλισον Τζάνεϊ (Mom)

* Τζούλια Λούις-Ντρέιφους (Veep)

* Ελι Κέμπερ (Unbreakable Kimmy Schmidt)

* Τρέισι Έλις Ρος (black-ish)

veep
Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους

Μεγάλα ονόματα, μεγάλες ερμηνείες, δύσκολο να προσπαθήσεις να μαντέψεις… Πάντως, αρκετά δυνατές υποψηφιότητες βρίσκουμε στις κατηγορίες Β’ ανδρικός και Β’ γυναικείος ρόλος για δράμα και για κωμωδία, με τον Αλεκ Μπόλντουιν ως Ντόναλντ Τραμπ στο «Saturday Night Live» να είναι ένα από τα φαβορί. Απολαυστικός ο Τάιτους Μπέρτζες  του «Unbreakable Kimmy Schmidt»,  συγκινητικές και ανθρώπινες η Τζούντιθ Λάιτ και η Κάθριν Χαν του «Transparent».

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο («The wizard of lies»), ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς («Sherlock: The lying detective»), ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ («Fargo»), ο Τζον Τορτούρο («The night of») και ο Τζέφρι Ρας («Genius»), συναγωνίζονται για το Βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε μίνι σειρά. Οσο για τον Α’ γυναικείο ρόλο σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, εκεί βρίσκουμε συνυποψήφιες τις Σούζαν Σαράντον και Τζέσικα Λανγκ («Feud»), Νικόλ Κίντμαν και Ρις Γουίδερσπουν («Big little lies»), Κάρι Κουν («Fargo») και Φελίσιτι Χάφμαν («American crime»).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...