194
Η Πομπηία, στους πρόποδες του Βεζούβιου, κάτω από ένα παχύ, σκοτεινό σύννεφο καπνού | Facebook

Ο Βεζούβιος στις φλόγες αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε…

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 13:46
Η Πομπηία, στους πρόποδες του Βεζούβιου, κάτω από ένα παχύ, σκοτεινό σύννεφο καπνού
|Facebook

Ο Βεζούβιος στις φλόγες αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε…

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 13:46

Οι εικόνες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες από τη Νάπολη και την Πομπηία είναι σχεδόν ίδιες με τις φωτογραφίες που έχουμε από το μακρινό 1944, την τελευταία φορά που εξερράγη το ηφαίστειο. Οι καπνοί που έχουν τυλίξει τον Βεζούβιο ανέβαιναν σε ύψος ακόμη και 2 χιλιομέτρων. Κι όμως, το φαινόμενο δεν είναι φυσικό. Οι φλόγες είναι κατά πάσα πιθανότατα, αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι ιταλικές Αρχές εκτιμούν ότι οι εστίες φωτιάς που έχουν εκδηλωθεί κατά μήκος της νότιας Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, χωρίς να κάνουν λόγο πάντως για εμπρησμό.

Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο αποπνικτική, ώστε εκκενώθηκαν σπίτια και τουριστικές περιοχές κοντά στον Βεζούβιο, προληπτικά. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας είχε επιστρατεύσει συνολικά 18 ελικόπτερα, ενώ το έργο τους δυσχέραινε ο καύσωνας και η ξηρασία που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Πάντως οι τουρίστες δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν ακάθεκτοι τις βουτιές στις ακτές της Νάπολης, ή τις βόλτες στην Πομπηία κάτω από ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και ενώ «έβρεχε στάχτη», όπως είπαν. Εννοείται ότι οι φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...