263
Το νεκροταφείο της Μουσκρόν όπου έγινε το έγκλημα | REUTERS/Eric Vidal

Εφηβος στο Βέλγιο έσφαξε δήμαρχο σε εκδίκηση για την αυτοκτονία του πατέρα του

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 11:11
Το νεκροταφείο της Μουσκρόν όπου έγινε το έγκλημα
|REUTERS/Eric Vidal

Εφηβος στο Βέλγιο έσφαξε δήμαρχο σε εκδίκηση για την αυτοκτονία του πατέρα του

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 11:11

Μια τραγική ιστορία αντεκδίκησης ήλθε στο φως στο Βέλγιο, όπου έφηβος ομολόγησε ότι σκότωσε τον δήμαρχο μιας πόλης, γιατί ο τελευταίος απέλυσε τον πατέρα του με συνέπεια αυτός να οδηγηθεί στην αυτοκτονία…

Η δολοφονία του Αλφρέντ Γκαντέν, 71 ετών, δημάρχου της Μουσκρόν και πρώην βουλευτή του τοπικού κοινοβουλίου, σόκαρε τη χώρα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε και αυτός τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα.

Ο νεαρός δράστης έκοψε τον λαιμό του δημάρχου μέσα στο κοιμητήριο της πόλης τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Βελγίου RTBF, επικαλούμενη πηγές στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνήγορος του υπόπτου, ανέφερε ότι ο δράστης είναι 18 ετών και ότι ομολόγησε στην αστυνομία.

Ο νεαρός είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, όταν έχασε τη δουλειά του στον δήμο. Αφού σκότωσε τον δήμαρχο, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και περίμενε να τον συλλάβουν. Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε ένα κοπίδι.

Σύμφωνα με μαρτυρία προηγήθηκε λογομαχία και ο νεαρός έβγαλε το κοπίδι ξαφνικά.

Το νεκροταφείο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του Γκαντέν ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα επιστάτη του χώρου και πήγαινε κάθε βράδυ εκεί για να το κλειδώσει.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν στο Reuters ότι ένας άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία στη Μουσκρόν, μια βιομηχανική πόλη 57.000 κατοίκων κοντά στη γαλλική πόλη Λιλ. Απέφυγαν πάντως να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα πάντα με το RTBF ο νεαρός περίμενε να ενηλικιωθεί για να διαπράξει το έγκλημα ώστε να μην θεωρηθεί υπεύθυνη η μητέρα του, η οποία επίσης εργάζεται στον δήμο.