378
Ο Γιάνης επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική | Aris Oikonomou / SOOC

Γιάνης Βαρουφάκης, η επιστροφή…

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 17:09
Ο Γιάνης επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική
|Aris Oikonomou / SOOC

Γιάνης Βαρουφάκης, η επιστροφή…

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 17:09

Αυτό που για τόσους μήνες σιγοψιθυρίζονταν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία έρχεται η ώρα να επιβεβαιωθεί και επίσημα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζεται να εμπλακεί και πάλι ενεργά με την πολιτική κι αναμένεται να δημιουργήσει τον δικό του πολιτικό σχηματισμό μέσα στη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως θα ιδρύσει πολιτικό κίνημα με σκοπό αυτό «να εκδημοκρατίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη λειτουργία της».

Κι αν πιστεύετε πως ο κ. Βαρουφάκης έχει στο μυαλό του μόνο τα… στενά όρια της Ελλάδας, κάνετε λάθος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα δώσει στο κίνημά του πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως ο ίδιος τόνισε στο ιταλικό περιοδικό L’ Espresso, στο οποίο έκανε και τις σχετικές αποκαλύψεις. «Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντι-δημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», υπογράμμισε.

«Ο Ματέο Ρέντσι αν ήθελε να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στο Βερολίνο θα είχε αποτρέψει την σκληρή και απάνθρωπη πίεση που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας»

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και ασχολήθηκε τόσο με την Ιταλία και τον Ματέο Ρέντσι, όσο και με τους Podemos και την πρόσφατη εκλογική τους επίδοση στην Ισπανία. Και, φυσικά, το μενού είχε και Αλέξη Τσίπρα.

«Το αποτέλεσμα των Podemos δείχνει πως τα πράγματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση για να διαλυθεί ο άξονας εκείνων που τάσσονται υπέρ της πολιτικής της τρόικας. Ελπίζω αν μπουν σε κυβέρνηση να μην κάνουν συμβιβασμούς που θα τους υποδείξουν οι κυβερνητικοί εταίροι τους», τόνισε, ενώ η γλώσσα που χρησιμοποίησε για τον Ρέντσι ήταν ιδιαίτερα σκληρή: «Αν ήθελε να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στο Βερολίνο θα είχε αποτρέψει την σκληρή και απάνθρωπη πίεση που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας».

yv

Κλείνοντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για τον ιταλικό τραπεζικό τομέα και για το πώς τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχασαν αρκετά μεγάλα ποσά. «Αν ήταν γερμανικές ή ολλανδικές τράπεζες και funds, οι κυβερνήσεις τους θα τα είχαν σώσει και θα είχαν βοηθήσει τους μετόχους τους. Η πιθανότητα του να χάσει κάποιος τα χρήματά του και τις επενδύσεις του εξαρτάται από την κατάσταση που είναι η οικονομία της χώρα του», κατέληξε.

Το περιοδικό L’ Espresso κυκλοφορεί αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων, και στα social media έχουν αρχίσει, ήδη, τα σχόλια για τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...