221
O Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα συνεχίσει να είναι ο υπουργός Οικονομικών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ο Τσακαλώτος θα διαπραγματευθεί και την τρίτη αξιολόγηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 13:43
O Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα συνεχίσει να είναι ο υπουργός Οικονομικών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ο Τσακαλώτος θα διαπραγματευθεί και την τρίτη αξιολόγηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 13:43

Την απάντησή του σε δημοσιεύματα που έφεραν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε αποχώρηση ενόψει ανασχηματισμού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο κ. Τσακαλώτος θα διαπραγματευθεί την τρίτη αξιολόγηση». Βέβαια και πολλές άλλες φορές ο κ. Τζανακόπουλος είχε δηλώσει σίγουρος για άλλα πράγματα (βλέπε: QE που θα εντασσόμασταν στο πρώτο τρίμηνο του 2017 κλπ) και δεν του βγήκαν, αλλά ας είναι. Η δήλωσή του καταγράφεται και θα κριθεί όταν γίνει ο ανασχηματισμός.

Μιλώντας λοιπόν την Τετάρτη στον Real Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι ο κ. Τσακαλώτος «θα είναι ο υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος θα οδηγήσει, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τη χώρα εκτός του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018».

Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι να «τρέξει» το κυβερνητικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση.

Οι στόχοι αυτοί είναι, κατά την κυβέρνηση, τρεις:

Πρώτον, να έχει η Ελλάδα τη δυνατότητα μέχρι τον Αύγουστο του 2018 να προετοιμάσει το έδαφος για την οριστική έξοδο στις αγορές.

Δεύτερον, να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να δώσει μια μεγαλύτερη δυναμική στην αναπτυξιακή τάση, που, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ούτως ή άλλως υπάρχει σε αυτή τη φάση στην ελληνική οικονομία.

Τέλος, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κοινωνικές παρεμβάσεις οι οποίες θα αμβλύνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...