197
Eνθουσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στο ΙΤΕ ο Πρωθυπουργός, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν | INTIMEnews

Ο Τσίπρας υπόσχεται θαύματα «αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 15:04
Eνθουσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στο ΙΤΕ ο Πρωθυπουργός, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας υπόσχεται θαύματα «αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 15:04

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου της Κρήτης. «Κρίμα», είπε, «που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα», συμπλήρωσε επιμένοντας στη ρητορική των τελευταίων μηνών περί επένδυσης στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας ώστε να έρθει το πολυπόθητο άλμα προς τα εμπρός.

Στις δηλώσεις  κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν, ο Πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων, τονίζοντας την ανάγκη «να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί».

«Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, γι αυτό και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name,  ο Πρωθυπουργός είπε ότι μέσος Ελληνας δεν γνωρίζει τι είναι το brand name και για το λόγο αυτό «εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...