173
Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (δεξιά) και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης στην ημερίδα για τη «συμφωνία των Πρεσπών» | ΑΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τσίπρας – Κοτζιάς συζήτησαν μιάμιση ώρα τα ελληνορωσικά

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 21:05
Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (δεξιά) και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης στην ημερίδα για τη «συμφωνία των Πρεσπών»
|ΑΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τσίπρας – Κοτζιάς συζήτησαν μιάμιση ώρα τα ελληνορωσικά

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 21:05

Τη μεγάλη σημασία της ματαίωσης της επίσκεψης του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, εξαιτίας της απότομης επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων, φανερώνει η σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συζήτησαν επί μιάμιση ώρα το θέμα στο Μαξίμου και, μέσω κυβερνητικού παράγοντα, διεμήνυσαν ότι «η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», μην παραλείποντας να συμπληρώσουν ότι η «κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο».

Πάντως, βάσει των δηλώσεων που έκανε στη Μόσχα την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, είναι θέμα ημερών η εφαρμογή των ρωσικών αντιμέτρων για τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών.

Οσον αφορά τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, σε σχέση με το όλο θέμα και την απογευματινή σύσκεψή του με τον Πρωθυπουργό, εθεωρείτο πιθανό να τοποθετηθεί δημοσίως στο τέλος μιας ημερίδας η οποία θα ολοκληρωνόταν το βράδυ της Πέμπτης και αφορούσε τις νομικές πτυχές της «συμφωνίας των Πρεσπών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...